VV Dongen en JOS Watergraafmeer verdienen samen een punt

0
151

Heb je Corona bijna achter de rug en heb je bijna een jaar niet gevoetbald, dan lijkt het veld waar je op moet spelen meer op een prairie dan op een gladgestreken matje waarop je je kunsten kan vertonen. Het maakte het er voor de artiesten van VV Dongen en JOS Watergraafmeer niet makkelijker op en na meer dan 90 minuten loodzwaar voetbal bleven de ploegen in evenwicht. De 1-1 was een terechte uitslag, want VV Dongen domineerde in de eerste helft en JOS was in de tweede helft de bovenliggende partij.

Trainer Osman Erbas koos voor de gebruikelijke 4-3-3 met een aantal nieuwe namen t.o.v. vorig jaar. In het centrum stond Theo Martens naast aanvoerder Jan Gerrits en in de aanvalslinie mocht Roman Talboom zijn debuut maken samen met de overgekomen jongeling van de O-23,  Sel Bastmeijer. Op het middenveld versterkte Jari Koenraat de gelederen naast Fatih Kamaci en Thom Avontuur.  JOS komt uit Amsterdam en is promovendus uit het seizoen 2019 – 2020. Zij moesten het doen zonder een aantal basisspelers en vielen terug op enkele jeugdspelers.

Het beginsignaal van scheidsrechter Rob Souwen klonk als muziek in de oren voor het goed opgekomen publiek. Eindelijk rolde de bal weer op sportpark de Biezen. JOS zette de Dongenaren in de eerste minuten onder druk en produceerden een buitenspeldoelpunt. De waarschuwing kwam goed binnen. VV Dongen zette aan en dreef JOS terug voor het eigen doel. Met vijf man in de verdediging, drie man op het middenveld en twee man in de spits was het voor VV Dongen lastig om er doorheen te voetballen. Het baltempo was zo traag dat er voor de toeschouwers weinig viel te beleven. Slechts een aantal lange ballen op de spitsen van VV Dongen deden de verdediging van JOS wankelen.

Een zuiver doelpunt werd door arbiter Souwen om onduidelijke redenen afgekeurd. “Na de wedstrijd zei één van grensrechters tegen me dat het eigenlijk een geldig doelpunt was en dat ze in de rust een flinke discussie hadden gevoerd over de situatie. “ Roman Talboom hoorde het uit eerste hand, maar VV Dongen kocht er niets voor, want een actie van Jari Koenraat werd door arbiter Souwen totaal verkeerd ingeschat. Koenraat penetreerde in de zestien van JOS en werd door twee verdedigers aangevallen. Beiden vielen om en de ingeschoten bal werd in eerste instantie gered door keeper Sudinoyo, maar de rebound werd door Sel Bastmeijer binnengeschoten. “Toen mijn goal werd afgekeurd en zij een vrije trap kregen waren niet alleen wij verbaasd, bij JOS waren ze opgelucht, want na de actie van Jari bleven ze gewoon doorgaan met verdedigen. Het was eerder een overtreding op Jari dan dat Jari een overtreding op hun maakte.” Aldus Bastmeijer.

Helaas geen VAR, maar wel een zure constatering dat een onjuiste beslissing het kantelpunt in de wedstrijd was. In de 26e minuut scoorde VV Dongen wel de verdiende 1-0. Uitblinker Fatih Kamaci opende met een strakke bal op linksbuiten Shenty Saez. De behendige buitenspeler liet zijn tegenstander staan en bediende de inkomende Kamaci op maat. Met een snoeihard schot in de hoek zette hij VV Dongen op een verdiende 1-0.

“Toch wel een verschilletje hoor, 1-0 of 2-0.” Trainer Erbas was een dag na de wedstrijd nog verbolgen over de afgekeurde goal. “Zoals Sel de situatie beschreef zo heb ik hem ook gezien. Ik weet voor honderd procent zeker dat we met een  2-0 stand in de rust de wedstrijd hadden gewonnen.”

Maar de tweede helft gooide roet in het eten. Met man en macht verdedigde VV Dongen de voorsprong en werd steeds verder achteruit gedrukt. “We kwamen niet meer voor hun doel en zij gingen steeds opportunistischer spelen.” Het duurde maar tot de 50e minuut toen JOS gelijkkwam. Linksback Pieter-Jan Scheerlinck van VV Dongen zette te weinig druk op zijn directe tegenstander waardoor deze de ruimte kreeg om een voorzet richting tweede paal te verzenden. Daar stond Mohammed Mansaray aan de verkeerde kant zijn tegenstander te dekken en Nigel Hardenberg had de bal voor het intikken. (1-1 in de 50e minuut)

JOS bleef de gehele tweede helft de bovenliggende partij en VV Dongen kon er slechts twee kansjes tegenover zetten. De grootste was waarschijnlijk voor Thom Avontuur die op maat werd bediend door Saez. Zijn poging bij de tweede paal werd op het nippertje gered. JOS klopte wel op de deur van VV Dongen, maar die werd niet geopend. “De kop is eraf!!”riep trainer Cor ten Bosch van JOS na het laatste fluitsignaal van Souwen. En daarmee was alles wel gezegd.

Voor meer informatie over VV Dongen, klik hier.
Meer artikelen lezen over VV Dongen, klik hier.

Bron: VV Dongen