VV Baardwijk knokt zich langs Gastel en bereikt de finale.

0
129

©Foto’s: MiGe Fotografie

Zondag stond voor Baardwijk de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Gastel op het programma. Gastel, een van de sterkste, misschien wel de sterkste ploeg uit onze afdeling had al een wedstrijd in de benen.

Om 12 uur werd er begonnen aan de wedstrijd. Het talrijke publiek ging er eens goed voor zitten, het weer was goed en er stond iets op het spel. Gastel begon voortvarend aan de wedstrijd, na 5 minuten kregen ze de eerste kans van de wedstrijd, Kelsey was gelukkig goed bij de les en maakte deze kans vakkundig onschadelijk.

Na ongeveer 10 minuten kreeg de thuisploeg een vrije schop te nemen aan de rechtse kant van het veld. Inge leverde een perfecte voorzet af die door onze goudvink Patricia geweldig werd binnengekopt. Gastel voerde hierna de druk op en Baardwijk moest achteruit. Er kwamen enkele kleine kansjes voor de bezoekers, Kelsey bleek echter in zeer goede vorm. Een keer was ze wel kansloos, maar de goed ingekopte voorzet spatte uiteen op de lat. Baardwijk speelde de rest van de eerste helft erg slordig, maar Gastel kon geen gelijkmaker produceren. De rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, wel een beetje geflatteerd maar niemand die er om maalde.

De tweede helft werd begonnen met dezelfde ploeg. Baardwijk beet meer van zich af en kreeg langzaam maar zeker de overhand, al was het wel oppassen voor de tegenaanvallen van de bezoekers. Een hele grote kans werd echter naast geschoten, op andere gevaarlijke situaties had uitblinkster Kelsey telkens een goed antwoord. De thuisploeg vergat zelf als zo vaak om de wedstrijd in het slot te gooien, zo bleef het erg spannend tot het eind van de wedstrijd.

20 minuten voor het einde kwam Ilse in de ploeg voor de moegestreden Inge, Baardwijk bleef keihard werken voor een goed resultaat. Het laatste kwartier ging Gastel vol op de aanval spelen, Baardwijk toonde echter karakter en inzet, en vocht zich naar het einde van de wedstrijd toe. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading erg groot bij de speelsters, begeleiding en de talrijke toeschouwers.

Een erg mooie en spannende wedstrijd voor het publiek, we gaan ons nu opmaken voor de finale van komende zondag tegen RVC-33 uit Reewijk. Plaats en tijd zijn nog niet bekend, maar dit word op tijd bekendgemaakt. Strijd, passie en niet opgeven waren vandaag de dingen die het gedaan hebben. Een geweldige teamprestatie met Kelsey als absolute uitblinkster. Volgende week nog een keer volle bak, we gaan er gewoon voor.