VROUWEN VV HAARSTEEG VIEREN GOUDEN JUBILEUM

Het is feest bij voetbalvereniging Haarsteeg! De afdeling vrouwenvoetbal bestaat dit jaar 50 jaar. Dat wordt gevierd met een keur aan activiteiten als voetbalclinics, een feestavond én een receptie. Bestuurslid Caro van Grinsven: “Aan het einde van het jaar gaan we met 35 vrouwen op voetbalweekend. Zin in!”
Banner-Langstraat

VV Haarsteeg werd opgericht in 1943 en startte in 1972 met één vrouwenteam. Intussen telt de actieve afdeling vier meiden- en vrouwenteams. “We hebben een MO-15, een MO-19, een elftal voor vrouwen vanaf 30 jaar én ons eerste vrouwenteam”, vertelt Van Grinsven. “Wij doen ons best het meiden- en vrouwenvoetbal te promoten. Als afdeling werden we in het verleden ondergesneeuwd door de vele mannenteams. Vanuit mijn rol als bestuurslid heb ik, samen met collega-bestuurslid Janne van Diessen, een plan gemaakt om het meiden- en vrouwenvoetbal op de kaart te zetten.”

Dat gebeurde onder de klinkende naam ‘Blauwe Leeuwinnen’, een verwijzing naar de blauwe tenues van de club en – natuurlijk – een knipoog naar de Oranje Leeuwinnen. Van Grinsven: “Wij richten ons naast het creëren van zichtbaarheid op de onderlinge band tussen de teams. Sinds dit seizoen hebben we een vrouwelijke trainer die veel aandacht heeft voor verbinding.”

Maar de actieve clubvrijwilligster doet meer: “Als team deden we mee aan een actie van ING waarmee we dankzij een pitch een sponsorcontract van drie jaar konden winnen. En we wonnen! Het geld dat we jaarlijks ontvangen, besteden we aan onze doelen.”

GROOTS GEVIERD
Naast het werken aan doelen, staat dit jaar bij VV Haarsteeg in het teken van het gouden jubileum van de vrouwenafdeling. En dat wordt groots gevierd. “Voor de meidenteams zijn twee clinics gehouden voor leden en niet-leden. Nikki de Haan, keepster van PSV en lid van onze vereniging, was daarbij aanwezig, net als de speelsters van vrouwen 1. Zij helpen tijdens de clinics. De vrouwen uit het 30+-team organiseerden twee open trainingen en later dit seizoen volgt een familietoernooi, uiteraard alleen voor meiden en vrouwen. Dan mag iedereen zijn moeder, tante of buurvrouw meenemen.”

Van Grinsven vervolgt: “Vlak voor de zomerstop is er nog een feestavond in de kantine om onze verjaardag te vieren en aan het begin van het aankomende seizoen vindt een receptie plaats voor leden en oud-leden. Poeh, we hebben nog genoeg te doen…”

Uit de vele activiteiten die de vrouwen van VV Haarsteeg organiseren, blijkt dat plezier heel belangrijk is. Van Grinsven onderstreept dit: “Spelplezier en een passende plek voor iedereen. Dát is wat we willen en dit staat boven het streven naar een hoger niveau. Graag willen we ook het aantal meidenteams uitbreiden. Dan kan iedereen op eigen niveau en bij leeftijdsgenoten worden ingedeeld. Dus kom allemaal een keer meetrainen meiden!”

KENNISMAKEN?
Wil je kennismaken met het meiden- en vrouwenvoetbal van VV Haartsteeg? Neem dan een kijkje op www.vvhaarsteeg.nl/meiden–en-damesvoetbal of stuur een e-mail naar meiden@vvhaarsteeg.nl.

Klik op Haarsteeg voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

7-tegen-7 onder leiding van Kees en Arie Schalk bij FC Lisse al jaren topmodel

Lisse draait al jaren met succes een interne 7-tegen-7 competitie. Tien teams spelen op regelmatige basis met dik plezier...

Remco Hartland is van de oplossingen als scheidsrechter coördinator bij SV Hillegom

Zorgen dat er bij elke wedstrijd een scheidsrechter staat: Remco Hartland heeft bij SV Hillegom niet de makkelijkste en...

Jaap van Duijn fluit nog altijd zijn wedstrijden bij VV Katwijk

Hij is al meervoudig opa en gepensioneerd, maar Jaap van Duijn (70) fluit nog elke zaterdagmorgen zijn wedstrijdje als...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.