Vrouwen RVVH ongelukkig bij FC Rijnvogels

0
139

Voor de eerste uitwedstrijd dit seizoen reisden de vrouwen van RVVH naar Katwijk om het op te nemen tegen FC Rijnvogels.  Na een gelijkwaardige wedstrijd moest RVVH de punten in Katwijk laten door drie ongelukkige momenten (3-2)

tuk tuk

Vorige week speelde RVVH een prima wedstrijd tegen titelkandidaat DTS Ede maar kon in eigen huis geen potten breken. In Katwijk, waar het vrouwenvoetbal serieus genomen wordt door de club, troffen de Ridderkerkse vrouwen een meer gelijkwaardige tegenstander in FC Rijnvogels.  RVVH kwam echter al na 2 minuten op achterstand door slap uitverdedigen. Kim Zethof pakte het cadeautje dankbaar uit. Rijnvogels nam wat gas terug waardoor RVVH de controle over de wedstrijd terug pakte. In de 20e minuut kon Sharella Hunt fraai de gelijkmaker inschieten. De wedstrijd bleef heen en weer golven. De 2-1 van Kim Zethof kwam ook voort uit matig uitverdedigen van de bezoekers.

Na rust hetzelfde spelbeeld al werd RVVH iets sterker. Evy Bergmans buitte het voordeel uit met het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Van rechts van het strafschopgebied schoot ze de bal in de linker bovenhoek van het Rijnvogeldoel.

Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te komen. Toch waren het de vrouwen van Rijnvogels die de gelukkigste waren. Een voorzet van rechts belandde voor het doel van RVVH en in de kluts verdween de bal achter de lijn door een slinkse voetbeweging van, de van Ter Leede overgekomen, Kitty Susan.

RVVH blijft door deze nederlaag terwijl FC Rijnvogels de volle buit binnen heeft na twee wedstrijden in de Topklasse.