VROUWEN ONDER 17 TWEEMAAL TEGEN DENEMARKEN IN ZALTBOMMEL

0
155

Het interlandjaar 2019 wordt afgesloten door het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar. De ploeg van coach Robert de Pauw neemt het begin december in Zaltbommel twee keer op tegen Denemarken. De oefeninterlands, de laatste van het interlandjaar, vinden plaats op het complex van NIVO Sparta.

Woensdag 4 december treffen de Onder 17-teams van Nederland en Denemarken elkaar in de avonduren. Om 19.00 uur vindt de aftrap van deze eerste ontmoeting plaats. Twee dagen later, vrijdag 6 december, gaan beide ploegen om 11.00 uur in de herhaling op Sportpark De Watertoren. De toegang voor beide interlands is gratis.

Oranje onder 17 kwam dit seizoen pas drie keer in actie. Tijdens het EK-kwalificatietoernooi in oktober op Madeira rekenden de Oranjetalenten af met Letland (6-0) en Israël (2-0) en eindigde het treffen met Portugal in een gelijkspel (1-1). Aanvaller Esmée Brugts was met zes doelpunten de uitblinker van het kwalificatietoernooi.

Voorbereiding
Nederland eindigde als groepswinnaar en maakt zich nu op voor de beslissende fase van de EK-kwalificatie. De oefeninterlands tegen Denemarken zijn onderdeel van de voorbereiding op de Eliteronde die in het voorjaar plaatsvindt.

Meer informatie vindt u hier terug op de website van OnsOranje.
Lees hier een ander artikel over NIVO-Sparta.