,,Vrienden en gezelligheid trekt mij dan toch net wat meer dan het spelniveau”

0
130

De droom: ooit voetballen in de hoofdklasse. Teun Rentmeester (30) vocht er jarenlang voor. Ooit in het shirt van Kloetinge, de laatste seizoenen in het tricot van GOES. En juist op het moment suprême verleidde zijn jeugdliefde hem weer.

Want na een prachtige nacompetitiereeks promoveerde GOES – met aanvoerder Rentmeester achterin als belangrijke schakel – naar de hoofdklasse. In de reguliere competitie werd de club tweede, op twaalf punten achterstand van Baronie. Op zijn beurt had Goes weer vijftien punten voorsprong op Brabantia. ,,En zo tegen het einde van de competitie speel je dan nergens meer voor. Dan kost het op de training soms wat moeite om te presteren, maar dat kan gebeuren”, zo spreekt Rentmeester over die periode. GOES kon rustig toeleven naar de nacompetitie, en daar had het achteraf gezien profijt van. ,,Er stonden een aantal spelers op, zoals Steve Schalkwijk en Remon de Vlieger. Remon had het niet altijd makkelijk; veel blessures, net geen vertrouwen. Ik heb er vaak met ‘m over gesproken. Mooi om te zien dat iemand het dan vervolgens zo goed doet.”

Laatste transferdag
Ook zag Rentmeester zijn toenmalige trainer John Karelse groeien in zijn rol. ,,In het begin kon je heel duidelijk merken dat het uit het profvoetbal kwam. Hij heeft zich wel wat meer richting de amateurs weten toe te werken. Zeker de laatste periode ging dat hartstikke goed en wist hij zich makkelijker tussen de spelers te mengen.”
Karelse vertrok echter naar Vlissingen, zoals Rentmeester koos voor Nieuwdorp. ,,Ik had echt wel graag in de hoofdklasse gespeeld, maar had mijn jawoord al gegeven aan Nieuwdorp. Op de laatste ‘transferdag’ kwam zelfs Kloetinge nog voorbij, dat een opvolger zocht voor Julius Bliek (vertrok naar FC Dordrecht, red.). Toch ben ik blij met m’n overstap.”

Café
Want de Nieuwdorper miste zijn clubje. ,,Vrienden en gezelligheid trekt mij dan toch net wat meer dan het spelniveau. En het zondagvoetbal beviel me ook niet altijd. De dag ervoor ging ik vaak bij Nieuwdorp kijken, dan blijf je wat in de kantine hangen, ga je nog met wat jongens naar het café, en dan moet je er toch rekening mee houden. Wat ik wel mis: het niveau en de aanwezigheid op training. Bij Nieuwdorp is de selectie uiteraard smaller waardoor er op trainingen minder gretigheid is.”

Gebroken arm
Die gretigheid is er overduidelijk wel tijden de wedstrijden. Nieuwdorp ging de winterstop in als de nummer twee van de tweede klasse zaterdag. Rentmeester zelf miste de herstart van de competitie door een gebroken arm. ,,Toch hoop ik de laatste maanden van het seizoen nog mijn steentje bij te dragen. We gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.”