VOP JO12-1 eindigt als 4e bij Europees jeugdtoernooi

De jongens onder 12 van v.v. VOP zijn als 4e geëindigd in de U13 categorie van de Aalborg City Cup in Denemarken. Weliswaar net buiten het podium, maar zonder meer een knappe prestatie!

VOP JO12-1 komt uit in de hoofdklasse 2 van het jeugd-amateurvoetbal. Deelname aan een groot Europees top-toernooi is onderdeel van het jeugd-ontwikkelplan van vv VOP.

Teammanager Harry Steenwijk: “We speelden in een hogere leeftijdscategorie dan dat wij normaal uitkomen. Dit heeft te maken met internationale regels, waarbij de Onder-12 categorie als 7×7 wordt gespeeld en wij gewend zijn aan 11×11. Vandaar dat wij ingeschreven hebben als Onder-13. Dat betekent wel dat alle tegenstanders ouder en fysiek sterker zijn, maar die uitdaging wilden we graag aangaan.”

VOP werd na twee overwinningen en een gelijkspel eerste in de poule en moest het daarna opnemen in de kwartfinale tegen het Deense Hadsten SK. Na een thriller van een wedstrijd bleef het 0-0 en moesten strafschoppen de doorslag geven. Na 5 penalties stond het nog gelijk. Pas na 7 penalties bleek VOP de winnaar, omdat de keeper de laatste penalty stopte. De halve finale tegen het eveneens Deense Aalborg, ging helaas nipt verloren, waardoor VOP in de troostfinale uitkwam. In de troostfinale bleek het Zweedse GIF Tofta, met 2-1 net te sterk.

Steenwijk: “Wat een succes! Een vierde plaats op dit toernooi is gewoon geweldig! Als je kijkt naar de fysiek sterkere tegenstanders en hoe wij daartegen als team gevochten hebben, dan kan ik alleen maar trots zijn op onze jongens. Ze hebben erg goed gespeeld. Het waren een paar spannende wedstrijden in de poule, met doelpunten in de laatste minuut waardoor we om de top-posities mochten gaan strijden. Dan vervolgens door naar de finale ronde omdat wij de een penalty-reeks winnend afsluiten. Gewoon top!”. Teammanager Steenwijk voegt daar aan toe: “Deelname aan dit toernooi was niet mogelijk zonder sponsoren. Ik dank, namens i van het team dan ook: Balance Ervaring op Projectbasis, Vaillant, Cirqulair, PON Dealer groep, Broekhuis en Albert Heijn – Vathorst. Zonder hen was dit avontuur met het team, deze ervaring voor de jongens, niet mogelijk.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.