Voorzitter Brok wil met FC Drunen op veel fronten stappen zetten

Eind maart pakte Bas Brok de voorzittershamer op bij FC Drunen. Echt wennen was het niet, omdat hij als secretaris al nauw betrokken was bij wat voormalig voorzitter Henk Cornelisse deed. Voor Brok is het nu vooral uitkijken naar het moment dat de weekenden weer echte voetbalweekenden zijn op sportpark Duinzicht.

werktalent_255550Brok eindigt het gesprek door te benadrukken dat hij zijn voorganger veel dank verschuldigd is. “Echt, we zijn Henk heel veel dank verschuldigd. Hij heeft het van nul opgebouwd tot waar we nu zijn. We kunnen mooie plannen uitrollen, maar dat komt door wat Henk heeft opgebouwd.”

De waardering kwam in het hele gesprek al naar voren, Cornelisse heeft goed werk verricht bij FC Drunen. Is hij dan ook een voorbeeld voor de kersverse voorzitter? “Henk was heel erg betrokken in alles, zowel bestuurlijk als in praktijk op de club. Henk was niet van de stempel besturen vanuit de bestuurskamer en jezelf nooit laten zien. Hij was veel op de club. Ik kwam al met grote regelmaat op de club en dat zal ik ook behouden.”

Jonge voorzitter
Met zijn 36 jaar is Brok een jonge voorzitter. Dat krijgt hij vaak te horen. “Ik heb in de jeugd bij FC Drunen gespeeld en ook nog een tijdje bij de senioren. Maar ik heb best veel blessures gehad en had ook niet het talent om in het eerste te voetballen. Er is aan mij geen Messi verloren gegaan”, zegt Brok.

Hij werd leider van het vijfde en later van het tweede, werd wedstrijdsecretaris en rolde zo het bestuur in. “Ik heb de opleiding sporteconomie gedaan. En toen Henk aangaf dat hij wilde stoppen, werd al snel de vraag gesteld of het niks voor mij was. Ik heb ook nagedacht over het leeftijdsaspect, want ik zie vooral voorzitters van 50+. Maar wij zijn een club die dingen vaak anders doet, kijkt wat er kan en we zagen geen belemmering.”

Groei
FC Drunen kende lange tijd hectische jaren. “De laatste twee à drie jaar zitten we in redelijk rustig vaarwater, los van de coronaperiode. Vorig jaar hebben we een nieuw beleidsplan gepresenteerd, dat willen we tot 2025 uitrollen. We hebben geloof in de route die we uitgestippeld hebben en willen het stap voor stap uitwerken.”

Brok zet met de club in op een ‘solide en gestage groei’. “We willen richting de 350 tot 400 leden. Daarbij zetten we vooral in op de jeugd. Veel clubs richten zich vooral op het werven van nieuwe leden, daar betrapten we onszelf ook op. Het is superbelangrijk, maar het is ook belangrijk dat je de huidige leden kunt behouden. Als je er tien bijhaalt aan de voorkant, maar aan de achterkant lopen er vijftien weg bereik je per saldo nog niks. We zetten in op ledenbehoud, met aangroei van onderuit.”

Bij de senioren heeft FC Drunen de teen in het water van het zaterdagvoetbal gestoken. Waar veel clubs overstappen naar zaterdag, komt bij FC Drunen de zaterdag erbij. “Dat laten we voorlopig naast elkaar staan. Het is een luxe dat we het allebei kunnen doen. Daarnaast zijn we serieus bezig met uitdiepen van onze maatschappelijke rol. We zijn druk met de aanpak van discriminatie, zijn één van de pilot-clubs die het aanvalsplan tegen discriminatie gaan uitrollen. We hebben nauw contact met de John Blankenstein-foundation. Niet omdat we problematiek hebben, maar we vinden het belangrijke onderwerpen. Op alle fronten proberen we stappen te zetten”, zegt de ambitieuze en enthousiaste Brok, die op deze manier met FC Drunen op vele vlakken flink aan de weg timmert.

Klik hier voor meer informatie over FC Drunen

Klik hier voor meer artikelen over FC Drunen

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.