Voorbeschouwing: VV Eemdijk – ASV De Dijk

0
117

In de Derde Divisie staat er dit weekend een degradatie kraker op het programma. Nummer achttien van de competitie VV Eemdijk neemt het op tegen de nummer zeventien ASV De Dijk. Beide ploegen hebben de punten broodnodig, want de clubs staan beide op twee punten. Het beloofd dus een spannende pot te worden.

VV Eemdijk
Het gepromoveerde Eemdijk is de competitie niet geweldig begonnen. Nadat de ploeg een puntje pakten tegen Jong Groningen en Harkemase Boys zijn er verder nog geen punten gepakt. Ook afgelopen weekend tegen Quick Boys werd er in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-3 verloren. Quick Boys kwam al vroeg op voorsprong, maar werd kort daarna verrast door Eemdijk met de gelijkmaker. Na de goal was Quick Boys duidelijk de betere en dat resulteerde nog voor rust in twee goals (3-1). Na rust leek de wedstrijd na de 4-1 beslist, maar Eemdijk knokte zich terug tot 4-3. Daarna was de fut er een beetje uit bij Eemdijk en werd het nog 6-3.

ASV De Dijk
De Dijk heeft afgelopen zaterdag het tweede punt van het seizoen gepakt, tegen VVOG werd het 3-3. De Amsterdammers kwamen op voorsprong maar wisten uiteindelijk niet te winnen. VVOG begon sterk aan de wedstrijd maar wist het niet om te zetten in een doelpunt. Na de openingsfase kreeg De Dijk een aantal grote kansen, maar die werden niet benut. VVOG kwam nog voor rust op voorsprong, door een heerlijk afstandsschot. Na rust kwamen de Amsterdammers terug in de wedstrijd, en drie minuten later zelfs op voorsprong. In de 65e minuut werd het weer 2-2. Het leek af te stevenen op 2-2, maar De Dijk kwam verrassend op voorsprong en leek dus op weg naar de eerste overwinning. Maar het mocht niet zo zijn voor de Amsterdammers, want de 3-3 werd in de slotfase nog gescoord. Uiteindelijk kwam De Dijk nog goed weg, nadat er geen penalty werd gegeven in de slotseconde.

De wedstrijd begint zaterdag 27 oktober om 14:30 op Sportpark De Vinken