Voorbeschouwing: Serooskerke – DBGC

0
103

Aankomend weekend mogen Serooskerke en DBGC weer aantreden in de Tweede klasse. DBGC is er afgelopen zaterdag in geslaagd om de drie punten pakken tegen SSV’65. Serooskerke won in een spannende wedstrijd van Arnemuiden.

DBGC
Het belang van het duel met SSV’65 was op voorhand duidelijk voor DBGC. De ploeg stond op de voorlaatste plaats stond met twee punten minder dan de nummer tien SSV’65. Het begin van de wedstrijd was voor DBGC, ze probeerde het initiatief naar zich toe te trekken maar kregen geen grote kansen. SSV’65 probeerde gedurende de eerste helft met opportunistische spel gevaarlijk te worden, maar slaagde daar nauwelijks in. De ruststand was daarom 0-0.

In de tweede helft probeerde DBGC de leiding te nemen. Een voorzet van links werd na ruim een uur spelen voor het doel gekopt door Niels van der Kooij. Een van de verdedigers van SSV’65 schoot de bal bij een poging tot uitverdedigen tegen de hand van Jeroen Sep. Hij reageerde snel en zorgde zo voor de 1-0. SSV’65 protesteerde fel, maar de arbiter keurde de goal goed. DBGC gaf daarn niets meer weg en werd zelf nog gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet meer waardoor DBGC drie belangrijke punten pakte

Serooskerke
Na de 0-2 nederlaag in de topper tegen NSVV van vorige week stond zaterdag de uitwedstrijd in Arnemuiden op het programma. Ook al verkeerd Arnemuiden niet in hun beste doen, heeft Serooskerke het altijd lastig in dit soort wedstrijden.

De wedstrijd begon en Serooskerke had meer controle dan Arnemuiden over de wedstrijd, maar tot kansen leidde dit niet direct. Uiteindelijk was het toch Arnemuiden wat de eerste kansjes kreeg. De scheidsrechter kende een aantal vrije trappen toe aan Arnemuiden. Uit deze vrije trappen konden ze af en toe gevaarlijk worden, maar echte doelpogingen leverde dit ook niet op. Ditzelfde was het geval aan de overkant van het veld. Een aantal veelbelovende aanvallen leverde op zijn hoogst een ongevaarlijk schot op. Hiermee gingen beide ploegen aan de thee.

Na de rust veranderde het speelbeeld niet echt. Arnemuiden kreeg in het eerste kwartier van de tweede helft een goede kop kans, maar deze werd ruim naast gekopt. Er gebeurde eigenlijk weinig in de tweede helft, tot de 72e minuut aanbrak waarin er een harde overtreding door Thijs Roovers werd gemaakt. Dit resulteerde in een directe rode kaart waardoor Serooskerke opeens met een man meer op het veld kwam te staan. Twee minuten later lag de bal niet in de goal van Arnemuiden maar in die van Serooskerke. Arnemuiden kreeg te veel ruimte om een aanval op te zetten vanuit het middenveld. De bal werd naar de zijkant gespeeld en via een lage voorzet kon Meijer de bal binnenschieten. 1-0 voor Arnemuiden. Met een man meer en nog een dik kwartier op de klok kon er nog van alles gebeuren. In de 88e minuut belandde een voorzet voor de voeten van Robbie Sturm die vanaf een meter of 11 de bal hard binnenschoot, 1-1. In de blessuretijd schoot Jordi van Schaik de bal nog een keer naar voren. Door de harde wind ontving Robbie Sturm hem ongeveer op de achterlijn, kapte terug en gaf de bal voor op Alex Jobse die helemaal vrij stond in de 16. Alex schampte te bal met zijn hoofd en deze belandde in de verre hoek, 1-2. Een minuut later werd er afgefloten.

De wedstrijd Serooskerke – DBGC begint zaterdag om 14.15 op Sportpark Noordhout.