Voorbeschouwing Kozakken Boys – Excelsior Maassluis

0
218
Kozakken Boys
Selectiefoto Kozakken Boys Website

Aanstaande zaterdag wacht er voor Kozakken Boys een belangrijk treffen op het eigen Sportpark De Zwaaier. Excelsior Maassluis, de ploeg van trainer Steye Jacobs komt op bezoek in Werkendam en dat is toch wel het team, naast FC Lisse, waar ze naar moeten kijken.

Waar de Kozakken een weekje rust hadden, daar speelde Excelsior Maassluis, de tegenstander van aanstaande zaterdag, maar liefst twee inhaalwedstrijden. Afgelopen zaterdag was de Koninklijke HFC te sterk met 0-3 en eergisteren kreeg de ploeg een pak slaag van Rijnsburgse Boys: 5-0.

Eerder 

De heenwedstrijd in Maassluis was de vijfde wedstrijd van de huidige voetbaljaargang en deze pot leverde, na vier nederlagen met dezelfde cijfers, het eerste puntje in deze competitie op voor de Werkendammers. In een spannend treffen wisten beide ploegen opmerkelijk genoeg niet tot scoren te komen: 0-0. Aan onze kant stond Bryan Janssen meerdere keren zijn welbekende mannetje, haalde Frenk Keukens een bal van de lijn en werd er een doelpunt afgekeurd en aan de andere kant stond het aluminium een treffer van Gwaeron Stout, Lowie van Zundert én Kevin Vermeulen in de weg.

Vorig seizoen had Kozakken Boys in de seizoensouverture in Werkendam geen kind aan de Maassluizenaren. Giovanni Büttner vond niet één, niet twee, maar drie keer het net en dankzij deze onvervalste hattrick won De Boys dus met 3-0. In de vijf andere ontmoetingen in de Tweede Divisie in Werkendam won Excelsior Maassluis driemaal. Geen enkele keer speelden beide ploegen in Brabant gelijk, dus staat de teller wat betreft winstpartijen gelijk: 3 om 3.

Laatste wedstrijd Kozakken

Zogezegd speelde de equipe van trainer Edwin Grünholz vorige week niet, dus was de wedstrijd in en tegen Katwijk de laatst gespeelde pot. Kozakken Boys kwam hierin beter voor de dag dan een week ervoor tegen AFC, maar als je drie doelpunten tegen krijgt en je bent zelf de minst scorende ploeg van de competitie, dan weet je dat het een lastig verhaal wordt. Desalniettemin scoorden de Werkendammers weer eens twee keer in één wedstrijd (pas voor de derde keer dit seizoen) en waren de goals van Amine Essabri en Raily Ignacio dus kleine lichtpuntjes deze middag waar de ploeg hoop uit moeten putten richting de komende wedstrijd van aanstaande zaterdag.

Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis kent ook geen al te best seizoen, en dat is een understatement. In de periode van 9 september tot en met de winterstop wist De Tricolores bijvoorbeeld twaalf wedstrijden achter elkaar niet te winnen (vier potjes van deze serie eindigden in een gelijkspel). In de korte periode na de winterstop behaalde Excelsior Maassluis al meer overwinningen dan daarvoor in competitieverband. De wedstrijden tegen FC Lisse (5-0) en Noordwijk (1-0) werden namelijk winnend afgesloten. In het KNVB Beker Toernooi hebben de Maassluizenaren wel geïmponeerd door onder andere FC Volendam met 1-0 te verslaan in de eerste ronde.

Ook de tweede ronde werd overleefd door een 0-1 overwinning op DEM uit Beverwijk. Uiteindelijk bleek ADO Den Haag vorige maand net iets te sterk in de achtste finales: Kevin Dercks zorgde na welgeteld 37 seconden al voor de openingstreffer, maar pas richting het einde van de reguliere speeltijd sloegen de Hagenezen toe dankzij doelpunten van Jort van der Sande en Henk Veerman: 1-2. Ook Excelsior Maassluis heeft in de winterstop geshopt bij AFC, want vleugelaanvaller Darren Maatsen maakte de overstap naar zijn oude club.

Komende zaterdag

Aanstaande zaterdag komt dus Excelsior Maassluis op bezoek in Werkendam en beide ploegen hunkeren naar het binnenslepen van de broodnodige punten. De ploeg van trainer Steye Jacobs wil zich ongetwijfeld revancheren voor de grote nederlagen in de inhaalweek en de Kozakken zullen hun hoop gevestigd hebben op doelpunten van onder andere nieuwkomer Raily Ignacio. Als de eigen poort vervolgens niet zo rammelt en Kozakken Boys weet meer doelpunten te scoren dan dat ze uit hun eigen netje moeten vissen, is een driepunter misschien wel een feit. De arbiter van deze middag is Niels Boel en deze heuse degradatiekraker start om 15:00.

De steun is ook zaterdag weer van harte welkom en met een heuse après-skiparty in het vooruitzicht, is er reden te meer om naar het mooie Sportpark De Zwaaier te komen. Graag tot dan!

BRON: www.kozakkenboys.nl

Klik op Kozakken Boys voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Kozakken Boys voor meer informatie over de club.