Voorbeschouwing: BVV Barendrecht – IJsselmeervogels

0
94

De eerste elftallen van BVV Barendrecht en IJsselmeervogels komen zaterdag weer in actie in de Tweede Divisie.  Beide ploegen zullen zaterdagmiddag er alles aan doen om de overwinning veilig te stellen.

De laatste ontmoeting op sportpark De Bongerd tussen Barendrecht en IJsselmeervogels was vorig seizoen de laatste wedstrijd van de competitie. Na een 2-0 ruststand kwamen De Vogels terug tot 2-1. Barendrecht had hierna de kans de marge weer na twee te brengen vanaf elf meter, maar dat gebeurde niet. In blessuretijd kende de scheidsrechter een treffer aan IJsselmeervogels toe, terwijl de inzet de doellijn niet gepasseerd. Zo kwam IJsselmeervogels goed weg op de Bongerd.

IJsselmeervogels bezet de vierde plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie, maar zag de achterstand op koploper AFC de afgelopen twee weken toenemen. Eerst was HHC Hardenberg met duidelijke cijfers te sterk voor de recordkampioen (0-3), afgelopen weekend verloor IJsselmeervogels van GVVV (1-2). Daardoor zijn de Vogels toch een beetje uit koers geraakt voor een eerste titel op het hoogste amateurniveau sinds 2011.

Barendrecht heeft hele andere uitdagingen, getuige de positie op de ranglijst. De rood/witten staan op de vijftiende plaats en worden geconfronteerd met veel blessuregevallen en schorsingen, waardoor het in de degradatiezone bivakkeert. Deze plek betekend aan het eind van de competitie een promotie/degradatiestrijd. Iets waar de Barendrechters niet aan gewend zijn, aangezien ze de afgelopen jaren altijd wel een plek in de middenmoot werd behaald. Toch heeft aanvoerder Danny Monster geen twijfel over lijfsbehoud van zijn ploeg, getuige de contractverlenging die hij deze week bekend maakte. De middenvelder speelt ook komend seizoen op De Bongerd, maar kan vooralsnog niet voorkomen dat het scorend vermogen Barendrecht wekelijks opbreekt. Met slechts een treffer in de laatste vier duels zijn de doelpunten dun gezaaid bij de Bongerdbewoners, al moet gezegd dat Barendrecht elke wedstrijd wel kansen krijgt op meer. De rood/witten hopen dan ook dat ze zaterdag de kansen wel weten te verzilveren tegen IJsselmeervogels. Dit seizoen gaat het dus een stuk lastiger voor Barendrecht. De laatste overwinning dateert alweer van 20 oktober, uit bij Jong Vitesse

Het duel op sportpark De Bongerd begint zaterdag om 14.30 uur.