Voorbeschouwen met Tom Blomaard van RKSV Cluzona

0
105

We gaan voorbeschouwen op de wedstrijd RKSV CluzonaFC Tilburg. We doen dit met Tom Blomaard (28), spits van RKSV Cluzona. Tom zelf heeft een mooi rijtje met voetbalverenigingen achter zijn naam staan, namelijk: VV Kwadendamme, VV Bruse Boys, VV Kloetinge, Luctor Heinkenszand en nu RKSV Cluzona. Tom was vijf jaar toen hij begon met voetbal, tien jaar later maakte hij op zijn 15e al zijn debuut. Vandaag gaan we samen met Tom voorbeschouwen op de wedstrijd tegen FC Tilburg.

banner_koningsport_small_VJ

Eerst kijken we even terug naar de vorige wedstrijd. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen TSC. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. “Eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan verwacht je een scherp en fel Cluzona. Dat was het de eerste helft allesbehalve. Balbezit, duels, 2e ballen en kansen waren vooral voor het goed spelende TSC. Een benutte strafschop zorgde voor een 0-1 ruststand. De rust bracht ons besef en dat resulteerde in een omgedraaid spelbeeld. De aansluitingstreffer viel vrij vroeg door een scherp aangesneden voorzet van Ruben Maas op mijzelf. De aanzet tot een overwinning was ingezet, maar tot 3 punten kwam het niet. Een 1-1 eindstand geeft een goede weerspiegeling van 90 minuten voetbal in Wouw.” Nick Lodiers wordt door Tom als ‘man of the match’ verkozen. “Aan de benutte strafschop kon Nick niets doen. Nick heeft ons met name de eerste helft in de wedstrijd gehouden.”

Aanstaande zaterdag speelt Cluzona thuis tegen FC Tilburg. Tom verwacht een 4-1 overwinning. “Na 13 jaar Zeeuws voetbal sta ik nu op de Brabantse velden. Iedere tegenstander is nieuw voor mij. Een voorspelling doen valt dan ook niet mee, dus kijk ik in deze puur naar onszelf en zeg ik 3x is scheepsrecht: zondag vallen de puzzelstukken simpelweg in elkaar.”

Blomaard heeft als spits een duidelijke persoonlijke doelstelling. “Als je spits bent, wordt natuurlijk altijd naar het aantal doelpunten gevraagd. Daarbij ga ik uit van 20. Verder hoop ik door m’n ervaring, mentaliteit en energie bij te dragen aan een nog sterker Cluzona. Daarnaast zal ik een maatschappelijke rol pakken in de sponsorcommissie van de club.”

Tom loop niet graag op de zaken vooruit en is voorzichtig met zijn verwachting voor de eindstand van de competitie, toch spreekt hij stiekem wel de ambitie van Cluzona uit. “Hoe staat ieder team ervoor in het nieuwe seizoen? Dat idee kun je na een wedstrijd of 6 enigszins schetsen. Dit niet wetende hoop ik zo lang mogelijk mee te kunnen strijden om het kampioenschap. De tijd zal het leren.”

Klik hier voor meer artikelen over RKSV Cluzona
Klik hier voor meer informatie over RKSV Cluzona