Voor Terry van der Waal voelt ‘Lekkerland’ als zijn club

0
142

Terry van der Waal koos vorig jaar ervoor om na een periode van vijf jaar bij Nieuw-Lekkerland terug te keren naar collega-eersteklasser Papendrecht. Twaalf maanden later heeft de 28-jarige speler besloten om de omgekeerde weg te bewandelen, van Slobbengors naar het sportcomplex aan de Tiendweg. Het hoe en waarom van deze keuze legt hij duidelijk uit.

NIEUW-LEKKERLAND – De rentree bij Papendrecht is dus slechts een kort leven beschoren voor Terry van der Waal, die zich komend seizoen weer in het groen-wit van Nieuw-Lekkerland zal hullen. Een snelle terugkeer waarover hij goed heeft nagedacht.

Hoe is voor jou het afgelopen (corona)jaar geweest?
,,Toen eind vorig jaar de competitie werd stilgelegd vanwege het toenemende aantal besmettingen ben ik gestopt met trainen en tot op de dag van vandaag heb ik niet getraind. Mijn vriendin behoort tot een risicogroep en sinds acht maanden zijn we de ouders van dochter Jailey. Daarom wilde ik geen enkel risico lopen. Ik heb geprobeerd om mijn conditie op peil te houden door middel van hardlopen.’’

Vorig jaar koos je voor Papendrecht, nu keer je terug naar Nieuw-Lekkerland. Waarom?
,,De reden waarom ik terugkeer is omdat ik de connectie met de jongens van Nieuw-Lekkerland en de club miste, zowel in als buiten het veld. Ik heb altijd gedacht dat Papendrecht mijn club was, omdat ik daar in de jeugd ook gevoetbald heb en vier jaar in het eerste elftal actief ben geweest. Ik wilde daar mijn laatste jaren spelen, maar bij terugkeer voelde het niet meer als mijn club en miste ik vrij snel Nieuw-Lekkerland. Uiteindelijk is mijn keuze om terug te keren naar Papendrecht niet de juiste geweest.’’

Hoe kijk je terug op je eerst periode van vijf seizoenen bij Nieuw-Lekkerland?
,,De club is echt als mijn club gaan voelen, terwijl ik zelf niet uit Nieuw-Lekkerland afkomstig ben. Dit zegt iets over de club zelf en over de mensen die ik daar ontmoet heb. Ik heb er mooie jaren gekend en veel geleerd. Het was mijn eerste club waar ik in de eerste klasse ging voetballen.’’

Je bent 28 jaar en dus mag je na de jongste versoepelingen ook weer gaan trainen. Ga je dat ook daadwerkelijk doen?
,,Ik ben zeker van plan de draad weer op te gaan pakken.’’