Voor Stefan van der Klooster kwam de voetballoze coronaperiode goed uit

0
93

NIEUWDORP – Blessures horen er als voetballer soms bij, maar als je na een duel verkeerd neerkomt en het gevoel in je benen kwijt bent.. Dat is niet direct alledaags. Het overkwam Stefan van der Klooster (29) bij SV Nieuwdorp zo’n anderhalf jaar geleden. Daarna volgende nog was verschillende kwetsuren, waarvan hij nu nagenoeg is hersteld en toch relatief weinig wedstrijden heeft gemist.

“Wat dat betreft kwam het voor mij persoonlijk wel goed uit. Geblesseerd zijn is nooit leuk, zeker niet als je dan ook tijdens wedstrijden noodgedwongen moet staan toekijken langs de kant. Maar doordat de competities werden stilgelegd, tot twee keer toe zelfs, heb ik dat niet hoeven doen en kon ik rustig toewerken naar mijn herstel.”

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Van der Linden (23) is afkomstig uit Scharendijke en streek een aantal jaar geleden neer in Zierikzee om er tot op heden niet meer te vertrekken. “Daar zag en zie ik ook totaal geen reden toe, want we hebben een goeie groep die voor komend seizoen met Luuk van Vossen en Ramon Janson alleen maar sterker wordt. De concurrentie wordt groter en de huidige spelers allemaal een jaartje ouder en meer ervaren. Dus wat dat betreft moet er in mijn ogen zeker een plek in de Top-5 van de tweede klasse inzitten. Iedereen begint overigens bij weer op nul.”

De centrale verdediger doelt daarbij op de komst van Adriaan Nieuwenhuijse, die Edwin Kriens als trainer opvolgt. Nieuwenhuijse is geen onbekend voor op Sportpark Den Hogen Blok, waar hij al eens eerder trainer was. “We zullen ook iets eerder aan de nieuwe voorbereiding beginnen, terwijl de nieuwe jongens de afgelopen periode ook al meetrainden. Dat is echt een toevoeging aan onze groep, de voornamelijk uit heel wat jonge spelers bestaat met een enkele wat meer ervaren kracht. Door de komst van Luc en Ramon is de selectie weer wat meer in balans en zijn brengen vanaf het hogere niveau waar ze vandaan komen ook weer wat extra ervaring mee.”

Van der Linden; “Het is voor MZC’11 belangrijk dat we tijdens wedstrijden soms voor het resultaat moeten durven kiezen en ze op een volwassenere manier moeten uitspelen. Dat ontbrak nu soms en koste ons onnodige punten. Want dat we kunnen voetballen staat buiten kijf, alleen slimmer en soms ook wat ‘harder’ durven zijn in duels maar ook tegen elkaar is essentieel om te kunnen komen waar we als groep naartoe willen. Als ons dat uiteindelijk lukt, dan denk ik zeker dat we komend seizoen tot mooie dingen in staat gaan zijn. Ik kan in elk geval niet wachten, want het hardlopen, trainen, trainen en trainen zonder écht perspectief, rondjes rijden op de racefiets en onderlinge partijtjes op de club, dát heb ik inmiddels nu wel een beetje gehad. Hoewel dit seizoen pas kort ‘officieel’ afgelopen is, kan ik niet wachten om straks weer terug te beginnen.”

Klik hier voor meer informatie over SV Nieuwdorp
Lees hier meer artikelen over SV Nieuwdorp