Voor Stefan van der Klooster kwam de voetballoze coronaperiode goed uit

0
169

NIEUWDORP – Blessures horen er als voetballer soms bij, maar als je na een duel verkeerd neerkomt en het gevoel in je benen kwijt bent.. Dat is niet direct alledaags. Het overkwam Stefan van der Klooster (29) bij SV Nieuwdorp zo’n anderhalf jaar geleden. Daarna volgende nog was verschillende kwetsuren, waarvan hij nu nagenoeg is hersteld en toch relatief weinig wedstrijden  heeft gemist.

“Wat dat betreft kwam het voor mij persoonlijk wel goed uit. Geblesseerd zijn is nooit leuk, zeker niet als je dan ook tijdens wedstrijden noodgedwongen moet staan toekijken langs de kant. Maar doordat de competities werden stilgelegd, tot twee keer toe zelfs, heb ik dat niet hoeven doen en kon ik rustig toewerken naar mijn herstel.”

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Een verdikte kruisband zorgde voor een fikse herstelperiode, maar doordat de spits te vroeg was begonnen met trainen volgden daarna een reeks van kleine kwetsuren als gevolg van overbelasting. Maar niets was zo angstig, dan die korte periode dat hij tijdens een wedstrijd het gevoel in zijn benen verloor na het neerkomen bij een ongelukkig duel.

“Een ploeggenoot wilde me helpen om op te staan, maar ik kon niet. Dat was echt een angstig moment. Heel raar ook. Vanaf het veld tot aan de ambulance voelde ik niks, in het ziekenhuis kwam het langzaamaan terug en herstelde het volledig. De klap had er echter wel voor gezorgd dat de kruisband wat beschadigd was, waardoor hij diende te revalideren. Alles bij elkaar duurde dat zo’n acht tot tien maanden. En dus daarna nog een periode van kwakkelen en last houden. Gelukkig is dat nu voorbij en kan ik weer alles doen.”

De aanvaller, die in het dagelijks leven werkt als treinmachinist, is per seizoen meestal goed voor zo’n tien tot vijftien treffers, die Nieuwdorp de afgelopen seizoenen dus heeft moeten missen. Nu hij echter fit is wil hij graag de draad weer oppakken bij de derdeklasser, waar hij met uitzondering van één seizoen JO19 bij SSV’65, altijd voor speelde. “Ik merk wel dat het me na die blessures soms wat moeite kost om weer aan te haken en bij te blijven. Maar ik ben allang blij dat ik geen klachten meer heb en weer alles kan doen zonder pijn. Dat is voor mij nu ook de drijfveer: voetballen zonder pijn. En of dat nou bij het eerste elftal is of in een lager elftal, dat zie ik vanaf komend seizoen wel weer.”

Al is Van der Klooster van mening dat hij gezien het gemak waarmee hij in het verleden het net wist te vinden, zeker van waarde kan zijn nog voor Nieuwdorp. “Dat denk ik zeker. Al hoef ik niet persé degene te zijn die scoort. Winnen is het allerbelangrijkste, maar je bent niet voor niks spits natuurlijk. Dus als je dan zelf ook een doelpuntje meepikt, dan smaakt een overwinning of een resultaat altijd toch net even lekkerder. En ik ben er nu alles bij elkaar bij anderhalf jaar uit geweest, dus wat mij betreft mag de trein wel weer beginnen rijden”, besluit de machinist met een knipoog.

Klik hier voor meer informatie over SV Nieuwdorp
Lees hier meer artikelen over SV Nieuwdorp