Voor Stefan Deijl is Waarde veel meer dan een voetbalclub

0
98

Vrijwilligers zijn onmisbaar en ontzettend waardevol voor een vereniging, uiteraard is dat ook bij Waarde het geval. Maar soms heb je mensen binnen de club die een dubbelfunctie bekleden. Stefan Deijl is zo iemand. Hij speelt zelf in het eerste elftal van de club, maar zet zich ook in voor de jeugd. Het tekent de gezellige familieclub die Waarde is.

Ze deden het vroeger ook voor jou, dus vind ik het logisch dat je nu iets terug doet.” Voor Deijl is het niet alleen de normaalste zaak van de wereld, maar hij haalt er ook veel plezier uit. De 21-jarige speler, die op ‘’10’ en ‘rechtsmidden’ uit voeten kan, is al jaren betrokken bij de jeugd van zijn club. Eerst was hij drie jaar lang leider van de JO-13, alvorens hij terecht kwam bij JO-9. Daar stond hij eerst drie jaar lang als trainer aan het roer, nu is hij weer leider. Het zijn vroege ochtenden, maar Deijl geniet ervan. “Het is leuk om met die mannetjes bezig te zijn. Je ziet hoeveel plezier ze hebben en ze gaan elke keer weer vooruit.”

Vriendengroep
Maar behalve het begeleiden van de jeugd, is Deijl zelf dus ook actief als voetballer. Naar eigen zeggen moet hij het vooral hebben van hard werken, maar dat is ook de kracht van het team. “We zijn een hecht team. Echt een vriendengroep die hard voor elkaar wil werken, dat loopt lekker.” Ondanks het harde werken, wil Waarde toch ook graag voetballen. Tot nu toe presteert de ploeg naar behoren en dus is Deijl tevreden bij de club. “Ik zit hier vanaf mijn vijfde en ik vind het prima zo. Ik heb het naar mijn zin en ben op mijn plek.” Deijl, die in het dagelijks leven werkzaam is bij de financiële administratie van een sloopbedrijf, merkt dat iedereen zich thuis voelt bij de club. Ook de jongens van buitenaf passen moeiteloos binnen het team en de club. Het tekent volgens hem Waarde, al ziet hij dat prestaties ook steeds belangrijker worden. Hij wil de positieve lijn dan ook graag doortrekken. “Het is vooral heel gezellig, maar als we verliezen merk je dat de sfeer wat minder is. We willen steeds meer presteren, ook dit seizoen.”