Voor SDO’63 is winst of verlies even totaal niet meer belangrijk

0
140

LAMSWAARDE – Vol ambitie begon SDO’63 uit Lamswaarde aan het huidige voetbalseizoen. Hopend om opnieuw een periode te pakken en een gooi te doen naar wellicht een historische promotie. Maar een ernstig verkeersongeval van eerste doelman Jordi Wouters heeft dat allemaal onbelangrijk gemaakt. Het hele voorval heeft diepe sporen nagelaten binnen de club en ook de eerste selectie.

Drama
Waar SDO’63 graag de jacht wilde inzetten op een eventuele periodetitel dit seizoen, daar werd na enkele wedstrijden dus een ruwe bres geslagen in alle vooraf gestelde doelen. “Winst of verlies van een wedstrijd is voor ons nu even helemaal niet meer belangrijk. We waren redelijk aan het seizoen begonnen, al hadden we natuurlijk graag meer punten gehad. Maar als je dan in de selectie zo’n drama meemaakt, dan stelt een gemiste kans, een bal binnenkant paal of een terugspeelbal met een tegengoal tot gevolg helemaal niks meer voor”, zegt verdediger Bart Hendriks.

Record
Vorig seizoen behaalde de club een geweldig aantal punten: 41 punten in 24 wedstrijden. Een aantal dat al jarenlang niet was gelukt. “Ik vond het een mooi doel om ons eigen record direct weer verbreken. Met zo’n puntenaantal kun je bovendien zomaar een periodetitel grijpen, dat bleek helaas het geval. En dat was toch wat we vooraf ons ten doel hadden gesteld. Om te proberen opnieuw die nacompetitie te bereiken. We spelen inmiddels al wat jaren bij elkaar, hadden enkele nieuwe jongens erbij gekregen, waaronder dus ook Jordi.”

”Hij volgde Roy Cremers op in doel en was al snel geaccepteerd in de groep. Dat hij nu op zo’n manier wegvalt is heel erg. Het heeft ons als groep en eigenlijk de gehele club enorm aangegrepen. We zijn samengekomen en hebben er veel met elkaar al over gepraat. De ouders van Jordi willen graag ook dat we de draad oppakken en dat we onze focus op het voetbal richten. Of ons dat lukt, dat zal het vervolg van de competitie moeten uitwijzen.”

Nouri
De naam van ‘ Appie’ Nouri, de Ajacied die in de voorbereiding een hartstilstand kreeg en sindsdien in het ziekenhuis ligt met ernstig letsel, is de afgelopen weken in Lamswaarde ook al regelmatig gevallen.

“Dat klopt, we maken nu iets soortgelijks mee. We weten als selectie ook niet welke kant het allemaal op zal gaan. Exact weten we ook niet wat er allemaal speelt nu. We weten wel dat Jordi nog altijd in coma ligt en dat het niet goed is. We kunnen alleen maar hopen. Maar we proberen met elkaar de draad op te pakken, samen erover te praten en het een plek te geven. Het gevoel van machteloosheid dat is vreselijk natuurlijk.”

Verwerken
“Elke doelstelling die we vooraf hadden en ook die ik zelf persoonlijk heb als voetballer die staat ver op de achtergrond. Ik zou met nul punten laatste willen eindigen als dit daarmee voorkomen was. Helaas is dat niet de realiteit. We moeten toch weer wedstrijden spelen en door in deze competitie. Voor onszelf, voor Jordi, voor zijn ouders en zus. Die wens ik alle sterkte toe om dit allemaal te verwerken en een plek te geven. En waar we uiteindelijk dan met SDO’63 zullen eindigen, dat is nu voor mij wel het allerlaatste waar ik me ‘druk’ om maak…”