Voor Pieterman van Kooten staat leven in het teken van SSW  

0
321
Het is een doorsnee maandagmorgen als wij een lijntje leggen met Pieterman van Kooten. Hij meldt zich natuurlijk vanuit het clubgebouw van SSW, zijn tweede huis.

,,Ik ben samen met een mannetje of vijf, zes, bezig na het weekeinde de boel weer een beetje op orde te maken. Wij zijn allemaal mensen met een AOW’tje, daar moet de club het toch van hebben. Ik ben inmiddels 70 jaar en kon nog met mijn 65ste jaar stoppen met werken. Vanaf dat moment kan ik meer tijd in mijn cluppie SSW steken.”

Hij geeft samen met Dennis van der Gijp en zijn zoon Colin van der Gijp leiding aan het nieuwe zaterdagelftal van SSW. ,,Wij hebben een leuk team hoor, maar nog wat wisselvallig”, merkt Van Kooten op. ,,Soms is het alles en soms is het niets. Als je goede spelers hebt, wil dat nog niet zeggen dat je een goed team hebt. Wij hebben natuurlijk Rayson Koeiman erbij. Die steekt er wel bovenuit.”

Waar de toekomst van Rayson Koeiman, die opgroeide op Curaçao, zal liggen, is nog ongewis. Hij speelde in 2018 nog in de eerste divisie voor CVV Willemstad en maakte drie jaar geleden de stap naar Nederland. Hij liep stage bij Kozakken Boys onder 23 jaar en twee periodes bij Telstar. Wij spraken hem een half jaar geleden. ,,Jammer genoeg kreeg ik bij Kozakken Boys te maken met een knieblessure, maar kreeg vervolgens in Leiden de kans bij FC Boshuizen, waar ik twee jaar voor ben uitgekomen.” Vervolgens kwam Dennis van der Gijp op zijn weg. ,,Maar ik moet heel eerlijk zijn, het niveau bij SSW is niet erg hoog. Natuurlijk kan ik mijn acties en mijn doelpunten maken. Feitelijk zou ik naar een club op hoger niveau moeten waar ik meer kan trainen. Vier keer in de week bijvoorbeeld. Dan kan ik ook conditioneel doorgroeien.”

Kleinzoon
Nadat SSW op zondag is gestopt met prestatief voetbal is nu dus alles gericht op de zaterdag. Van Kooten: ,,Voor Dennis van der Gijp is daarmee niets veranderd. Hij leidt nog steeds op voor clubs uit het betaalde voetbal. Hij heeft goede connecties met FC Den Bosch en Eindhoven. Daarnaast is hij hoofdvertegenwoordiger van het Italiaanse sportkledingmerk Macron. Daarmee komt hij overal binnen. Terugkomend op die jongen van Koeiman, daar komt na dit seizoen absoluut interesse voor. Dat gaat niet uitblijven.”

Pieterman van Kooten tracht spelers met een honderd procent SSW-achtergrond terug bij zijn club te krijgen. ,,Alleen al bij de FC Dordrecht-amateurs spelen er vijf van ons. Dat moet toch niet kunnen hè. Mijn kleinzoon Jessie van Kooten hoort toch aan de Zeehavenlaan te spelen. Ik zeg wel eens tegen hem, je vader, je opa en mijn vader kwamen voor SSW uit, denk daar maar eens over na. De andere is Tonnie van Kooten, die hoort ook hier. Op 7 januari wordt bij ons tijdens de nieuwjaarsreceptie mijn broer Inge van Kooten gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap.”

Pieterman van Kooten mag dan wel op leeftijd zijn, hij houdt zich nog altijd fit bij SSW. ,,Op dinsdag loop ik wat rondjes voor mijzelf. Ik pak een paar ballen en ik oefen vrije trappen op een muurtje. Je moet wel bezig blijven toch?”

Klik op SSW voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SSW voor meer informatie over de club.