Voor Geert van Hecke is stap naar vrouwenvoetbal bij DKS’17 nog wennen

0
536

SINT JANSTEEN – Hij kan bogen op zo’n twintig jaar trainerservaring, waarvan het leeuwendeel daarvan in het Belgische jeugdvoetbal, zelf op nationaal niveau bij SC Lokeren. Sinds dit seizoen is hij begonnen aan een nieuw avontuur bij de vrouwen van DKS’17, nadat hij eerst al zes jaar jeugdteams trainde bij v.v. Steen. ‘Het is een andere dynamiek met dames en dat is nog wel wennen soms.’

De Belg woont inmiddels alweer een aantal jaar in Sint Jansteen, vlakbij het voetbalveld. Toen zijn zoontje zich aansloot bij de lokale voetbalclub was het een kwestie van tijd voordat ook Geert zelf iets zou gaan doen binnen de club. “Dat is meestal zo, als je een voetbalverleden hebt en je gaat met je zoon mee naar het veld dan gaat dat bijna vanzelf. Ik heb jeugdteams getraind bij Steen en ook al wedstrijden bij de dames gefloten. Dus ik kende de ploeg wel en zag ook wel dat het best een serieus niveau is. Dus toen ze me de vraag stelden heb ik ‘ja’ gezegd en de uitdaging aangegaan.”

En een uitdaging is het zeker, maar wel eentje die voor Van Hecke tot nu toe erg bevalt. “Je moet vrouwenvoetbal niet met mannenvoetbal vergelijken, maar ik moet bekennen dat ze een enorm goede drive hebben. Ze zijn leergierig en willen graag. Dus dat past wel bij me, want ik ben een trainer die vooruit wil. En hoewel ze gedrevener zijn dan mannen, is het toch ook een stuk meer ontspannen. Deze groep meiden heeft oprechte kameraadschap en hangt ook echt goed aan elkaar als groep.”

De doelstelling is de top-drie, maar of dat realistisch is valt volgens de trainer af te wachten. “Ik ben helemaal weer bijna op nul moeten beginnen. Want de samenwerking met FC Axel is er niet meer, dus zijn er een hoop dames vertrokken. Dan moet je weer opnieuw bouwen en dat kost gewoon tijd. Tel daarbij op dat er geregeld ook bepalende speelsters geblesseerd zijn, dan is het elke wedstrijd opnieuw weer puzzelen. De verdediging en middenveld zijn compleet anders dan vorig seizoen, dus kan je niet direct heel pakkende resultaten verwachten. Toch zie ik het vervolg wel met vertrouwen tegemoet, want er zit voldoende voetbalkwaliteit in de selectie.”

Als trainer werkt hij op dezelfde wijze als hij vroeger bij FC Daknam voetbalde. “Ik was niet de meest technische speler, maar gaf wel altijd alles. Dat moet de basis zijn van alles. Elke wedstrijd en training het maximale eruit halen. Als ze dat doen, dan hoor je mij niet. Wanneer je verliest en je er alles aan hebt gedaan, dan is het zo. Maar als er meer in zit en je laat dan de punten liggen… Dan laat ik me wel horen. Tot op heden is dat niet nodig geweest. We blijven doorbouwen en dan heb ik alle vertrouwen dat de resultaten ook zullen volgen.”

Klik op DKS’17 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DKS’17 voor meer informatie over de club.