VoetbalSportSchool van Larry van Ommen gaat van start bij RWB Waalwijk

0
388

Op woensdag 1 juli gaat op Sportpark De Gaard van Voetbalvereniging RWB Waalwijk de nieuwe VoetbalSportSchool van Larry van Ommen van start. Inschrijven kan voor kinderen van 7 t/m 12 jaar door voor 15 juni 2020 een mail te sturen naar voetbalsportschool@hotmail.com.

Voetbal is bij de sportschool het hoofddoel, naast voetbaltraining zal er echter in een 2e training worden samengewerkt met andere sportverenigingen. Totaal staan er 12 trainingen op de planning die starten op woensdag 1 juli en eindigen op zaterdag 8 augustus. Tijdens de trainingen worden de hygiëne richtlijnen van het RIVM en het protocol van het NOCNSF aangehouden.

Voetbal als basis

Larry van Ommen is de hoofdtrainer van RWB Waalwijk en is in het dagelijks leven combinatiefunctionaris bij de Gemeente ’s-Hertogenbosch, wat inhoud dat hij gymlessen verzorgt op een basisschool en daarnaast alle stedelijke evenementen voor basisscholen in ’s-Hertogenbosch organiseert. Naast trainer van RWB-1 is hij ook trainer van RWB JO8-1 waar ook zijn oudste zoontje in speelt. Het hoofddoel van de VoetbalSportSchool bij de 6 wekelijkse clinics is voetbal en plezier in dit mooie spelletje. Aan bod komen techniek, samenwerken, coördinatie, kracht, snelheid, duels en digitale middelen zoals Smartgoal en Blazepod. Deze trainingen worden gehouden op het kunstgrasveld van RWB Waalwijk en gegeven in samenwerking met jeugdtrainers van de voetbalclub.

2e Training voor verbeteren motoriek

Kinderen vinden het leuk om naast het werken aan voetbalskills ook kennis te maken met andere coole sporten en het verbetert hun motorische vaardigheden. Tijdens de training met de andere sporten zal er altijd een koppeling worden gemaakt met het voetbal. Voor deze andere sporten werkt Larry van Ommen samen met Robert van Riel van WINRS en fysiotherapeut van RKC Waalwijk, Giorgio Fontijn van Fit Personal Training en Aldo van Lieshout van Crossfit Superfit. Robert van Riel geeft aan de kinderen een presentatie hoe profs leven en wordt op het vernieuwde trainingscomplex van RKC getest op snelheid, sprongkracht en techniek. Met Giorgio Fontijn gaan de kinderen boksen en wordt de nadruk gelegd op uithoudingsvermogen, kracht, conditie en samenwerken. Met Aldo van Lieshout gaan de kinderen crossfitten for kids. Hier komen conditie, coördinatie, kracht en samenwerken aan bod.

Opening

De opening van deze nieuwe VoetbalSportSchool is op 1 juli om 15.00 uur en zal worden bijgewoond door Etienne Vaessen, de 1e keeper van RKC Waalwijk. Tussen 15.00 en 17.00 uur zal Etienne Vaessen een training verzorgen en is er natuurlijk tijd voor een fotomomentje.

Klik hier voor meer informatie over RWB Waalwijk.

Voor een ander artikel over RWB Waalwijk, klik hier.