VV Nieuwenhoorn en Oostkapelle/Domburg maken de 90 minuten niet vol

0
202

Waar begin je een verslag als er zoveel gebeurd is in een wedstrijd tussen VV Nieuwenhoorn en Oostkapelle/Domburg… precies gewoon bij het begin. Bij aankomst op het sportpark was het fris, maar toch ook wel lekker. Zuurstofrijk zullen we maar zeggen, dat in combinatie met het zilte grasgeurtje, maakte het tot een bijna nostalgisch plaatje. De omgeving en het sfeertje deed daar vrolijk aan mee.

Dan de wedstrijd, op papier de topper in de afdeling. Natuurlijk was het eerst wat aftasten van beide ploegen. Nieuwenhoorn oogde geconcentreerd, ging de duels aan en zette beter druk dan anders, met meer overleg. Na een gelijk opgaande strijd waarbij Nieuwenhoorn toch wel iets volwassener speelde, kwam Nieuwenhoorn op voorsprong. Het was Dimitri die het de keeper dusdanig moeilijk maakte, dat de keeper het zwart voor de ogen kreeg en de bal knullig verspeelde. Een makkelijke prooi voor Dimitri en een 0-1 voorsprong voor Nieuwenhoorn. Oostkapelle/Domburg ging wat elleboogjes gebruiken in de luchtduels, wat steviger spelen. Echter oogde de scheidsrechter scherp. Hij liet dat niet toe door goed in te grijpen wanneer nodig.

De geelblauwe mannen lieten zich overigens ook vrij gemakkelijk vallen. Dit brak hen op een gegeven moment ook op. De scheidsrechter was hier namelijk ook alert op en toen een speler van Oostkapelle/Domburg zich in de zestien van VV Nieuwenhoorn voor de 2e keer gemakkelijk liet vallen, toonde hij de aanvaller, ondanks vele protesten, de gele kaart wegens onsportief gedrag.

Niet veel later liet de scheidsrechter doorspelen, ondanks een harde overtreding, waardoor een lange bal doorschoot en Dimitri geweldig kon anticiperen. Zeer beheerst schoot hij met zijn tweede goal de zwartwitten naar een 0-2 voorsprong. Daar er een hoop van deze wedstrijd af hing, merkte je dat de wedstrijd op het scherpst van de snede werd gespeeld. Het werd allemaal iets harder, misschien zelfs vervelender. Al met al ging Nieuwenhoorn hier prima mee om. Wel ging voor rust nog even iets fout achterin. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld, waardoor een spits van Oostkapelle/Domburg richting onze goalie kon gaan, er was contact en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty en geel voor onze keeper geven.

Bij Oostkapelle/Domburg waren ze het niet helemaal eens met de beslissing van de scheids. Dit had toch rood moeten zijn? De speler dit eerder al geel had gekregen voor zijn valpartij in de zestien, vond het nodig om zich erg negatief te uiten, dat de scheidsrechter hem zijn 2e gele kaart, dus rood af. Natuurlijk oliedom. Vervolgens de strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten, maar de scheidsrechter floot toch af. Hij had geconstateerd dat een speler van Oostkapelle al ver in de zestien stond op het moment van trappen en dat is nou eenmaal niet toegestaan. Hierop maande de aanvoerder van de thuisploeg iedereen van het veld. Ze vonden dat ze in een paar minuten erg benadeeld werden. Na een afkoelingsperiode was de scheidsrechter weer coulant, en keerden beide ploegen terug op het veld. Gelukkig maar voor iedereen die langs de lijn aan het genieten waren van een pittige pot voetbal. Wat restte was de strafschop. Die ging ook nu weer onberispelijk binnen, met vrij kort daarop het rustsignaal. Zo konden de spelers nog even verder bijkomen en daarna de tweede helft met een 1-2 stand en 10 tegen 11 aanvangen.

VV

Nieuwenhoorn was in die tweede helft heer en meester en het was wachten op de derde goal. Een werkelijk prachtig aanval zorgde hiervoor. Over veel schijven werd deze met de binnenkant van de voet door Chris afgerond, 1-3. De mannen van Ron van den Berg bleven de bovenliggende partij en geheel volgens spelbeeld viel de 1-4 dan ook. Het was wederom Dimitri Gomez Almeida met een prachtige goal en hiermee was hij de man van de wedstrijd.

Met nog zo’n 20 minuten officiële speeltijd en kort na de 1-4, kreeg VV Nieuwenhoorn een strafschop. Hierop ging het eigenlijk echt mis met de voetbalsfeer. Het publiek scandeerde massaal beledigende teksten, al dan niet met een ludieke vorm van humor, maar absoluut niet thuishorend langs de lijn, richting de scheidsrechter. Dit leek wel in de kiem te worden gesmoord. Echter, toen er op het veld door spelers wederom ook opmerkingen werden gemaakt, vond de leidsman het wel welletjes en staakte de wedstrijd.

Hoe nu verder? Moet Nieuwenhoorn nu voor zo’n 20 minuten nog terug naar Oostkapelle? Of wacht de KNVB de stand in de competitie af. Het zal misschien afhankelijk zijn van het rapport dat wordt opgemaakt en wat het belang van de uitslag van deze wedstijd is. Hoop vraagtekens nog. Het wordt onwaarschijnlijk op termijn duidelijk. Kortom, word vervolgd… Nu gaan we ons voorbereiden op een andere spectaculaire wedstrijd: De Derby! Hierover in de loop van de week uiteraard meer.

Meer informatie over VV Nieuwenhoorn vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over VV Nieuwenhoorn.

Bron: VV Nieuwenhoorn