Nieuwenhoorn

Het enige wat op het sportpark van MZC tegenviel was de harde wind. MZC was zich bewust van dat Nieuwenhoorn mogelijk een maatje te groot zou zijn. Maar in de wetenschap dat Nieuwenhoorn ergens toch ook een keer puntjes moet gaan laten liggen was de trainer van MZC goed gemutst. “Wij hebben niets te verliezen” aldus Edwin Kriens.

MZC had hierbij een jeugdige ploeg, die vanaf het beginsignaal gedreven acteerde. Verzorgd voetbal en echt leuke spelers die snelheid en techniek koppelen aan vechtlust en wilskracht. Kortom complimenten, ook van de trainer van Nieuwenhoorn, Ron van den Berg.

Dan zijn eigen ploeg vandaag. Het kende 2 gezichten, mede door de opstekende wind. Wat bij de zwartwitten opviel, was dat ze lekker bezig waren, maar op belangrijke momenten de nauwkeurigheid en het positie kiezen te wensen overliet. En dan past het net niet allemaal.

Toch kreeg Nieuwenhoorn na een kwartier spelen vat op deze wedstrijd. Precies de fase waarin het meer ging kloppen en er mooie aanvallen op de mat werden gelegd. Een penalty na een overtreding op “Dimy” gaf Melvin Winterberg de gelegenheid dit buitenkansje te verzilveren. Daarna een prima aanval die wederom een goal opleverde, door goed opkomen op links en een panklare voorzet ingetikt door Jeffrey Burger. Toen een werkelijk prachtige aanval die net als vorige week geen kroon kreeg. Melvin miste, door de bal net even verkeerd te raken. Nieuwenhoorn bleef de baas in de 1e helft, maar had geluk dat de beheerste goal van Fabian Boekholt (oud-Nieuwenhoorn) werd afgekeurd. De meningen waren verdeeld, maar gelukkig voor Nieuwenhoorn geen goal tegen.

In de 2e helft had nieuwenhoorn het lastig met de wind, maar ook met de toch frisse tegenstander. Waar normaal de tegenstander redelijk zijn energie verliest, bleef MZC doorgaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Met name de aanvalslinie had moeite de bal vast te houden. In plaats van de bal vast te houden, werd er constant getracht maar op volle vaart diep te gaan. En dat kan met wind tegen lastig zijn. Slimmer had geweest de bal af te schermen zodat middenveld en verdediging kon aansluiten en zodoende je voetballend met wind tegen je tot het vijandelijke doel beweegt. Maar dit lukte maar mondjesmaat. De mannen uit Zierikzee bleven hopen gingen ervoor. Zij bepaalden het spel en Nieuwenhoorn moest verdedigen. Een paar kleine kansen dwong MZC af maar echt tot grote kansen kwam men niet. De laatste 5 minuten kwam Nieuwenhoorn er nog wel een paar keer goed uit met kleine schietkansen en een mooie dribbel van Chris, die helaas te ver werd doorgevoerd. Zo bleef het uiteindelijk 0-2. Voor Nieuwenhoorn een prima uitslag.

De rol van uitdager zal voorlopig beperkt blijven tot Oostkapelle/Domburg. Ook zij wonnen hun wedstrijd met maar liefst 6-1 van de Meeuwen. Volgende week thuis komen de Bruse Boys op bezoek. Nieuwenhoorn moet rekening houden dat ze als koploper extra energie vrijmaakt bij de tegenstander. Want hoe mooi is het als je de zwartwitte brigade als eerste een nederlaag kan toebrengen. De status brengt een verantwoordelijkheid met zich mee en vraagt eerder een stapje meer als minder.

Bron: VV Nieuwenhoorn