In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Wouter van Maanen, speler van het team DBGC 4.

Wouter is sinds drie jaar speler van DBGC 4, maar komt zijn hele leven al uit voor de club uit Oude-Tonge. “Ik heb altijd in het tweede elftal gevoetbald, waarvan een keer een uitschietertje toen ik in de JO13-1. Al snel kwam ik erachter dat een selectie elftal in de jeugd, niet voor mij was weggelegd.”

In het dagelijks leven is de pas negentienjarige speler student. “Ik studeer international eventmanagement aan het Albeda College in Rotterdam. Momenteel ben ik bezig aan mijn laatste jaar en doe ik in mei examen. Naast mijn studie werk ik bij R-Productions. Het is het bedrijf waar ik stage heb gelopen en ben blijven plakken. Wij verzorgen de verkoop van merchandise op evenementen als Defqon en Dominator.”

“Voor onze huidige trainer, hadden wij een trainer die perfect was voor het vierde. Erik de Wit hadden we ook al eerder als trainer gehad. In oktober is hij als het ware weggestemd door het team. Tijdens de training waren vaak de ballen niet opgepompt en tijdens de wedstrijd had hij soms een raar wisselbeleid” grapte de middenvelder.

Volgens hem is de derde helft altijd super gezellig, maar naast dit is er nog iets wat het team zo mooi maakt. “Het feit, dat we er met z’n alle geen fuck van kunnen maakt het nog mooier. Zo was vorig jaar een speler uit het tweede, bij ons topscorer. Als de wedstrijd is afgelopen en we spelen thuis wordt er ook altijd wel een ‘potje’ gemaakt voor een gezellig drankje in de kantine.”

Onder leiding van toenmalig trainer Erik, is er een wedstrijd geweest die hem altijd bij zou blijven. “Het gaat om een inhaalwedstrijd op de dinsdag avond tegen ZBVH. In de JO19-2 verloren we alles, behalve deze wedstrijd, deze wonnen we uit en thuis. Het was de enigste wedstrijd ooit, waarin ik een hattrick maakte.”

Voor Wouter was het moeilijker om iemand aan te wijzen die wel kan voetballen, dan iemand die niet kan voetballen. “Meneer Landzaad kan er echt helemaal niks van” grapte hij. “Als hij een vrije kans krijgt, met een meter voor het doel dan krijgt hij het alsnog voor elkaar om de mogelijkheid te verprutsen. Als ik dan echt iemand moet aanwijzen dan is dat wel Don Saarloos. Hij speelt als centrale verdediger en bewaard altijd de rust binnen de ploeg, daarom is hij altijd wel erg belangrijk naar mijn mening. Normaal peren we de bal naar voren in alle hectiek, maar hij zorgt voor rust. ”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over DBGC 4 vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met trainer en speler Piet Broeders.