Piet-Broeders-kantine-praatjes-DBGC

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Piet Broeders, speler en leider van DBGC 4.

Piet speelt inmiddels al drie jaar in dit team. Wel voetbalt hij al een langere tijd bij DBGC. Voordat Broeders in de ‘lagere klassen’ terecht kwam, speelde de leider van DBGC 4 in de eerste elftallen van de jeugd. “Ik speelde vroeger altijd in JO11-1, JO13-1, JO15-1, JO17-1 en JO19-1. Maar toen ik achttien werd ging het fout. Toen kwam de groene fles in mijn leven en werden de voetbal prioriteiten wat minder.”

In het dagelijks leven moet Piet mensen aansturen in een tomatenkas. Het licht hem dus blijkbaar om mensen aan te sturen. Hij is namelijk ook leider van dit elftal. “Het is harstikke leuk om voor de groep te staan, maar soms ook heel lastig omdat ze allemaal niet evenveel verstand van het spelletje hebben haha.” Wel hoopt Broeders dat ze volgend jaar beschikken over wat meer man. “We zitten momenteel op veertien man, maar dat is niet echt veel helaas voor een vierde team waar elke week wel afmeldingen zijn. Ik hoop volgend jaar op wel aantal versterking die uit het tweede team overkomen.” Ook vermeldt Piet dat er ook veel mensen op de trainingen ontbreken. “Ik denk dat de helft niet eens weet hoe laat we donderdag trainen” Grapte de leider.

Ondanks de regelmatige afwezigheid van sommige spelers, vindt Piet het nog steeds leuk om voor de groep te staan. “Het is leuk om te doen, omdat het een team is met veel verschillende spelers.” Dit komt mede ook omdat de sfeer in de groep goed is. “Na de wedstrijd is het altijd wel gezellig en blijft er elke keer wel een vast groepje hangen. Dan drinken we een biertje met een lekker snackie erbij”.

Ook houden ze in dit team de gebruikelijke team uitjes. Zo is het team afgelopen winter gaan wokken, wat volgens Piet erg geslaagd was. In januari heeft het team een jaarlijks trainingsweekend. “In dit weekend beleven we altijd mooie momenten en is de inzet, ondanks de gezelligheid, erg hoog.” Ook wordt er elke zomer een barbecue georganiseerd. Dit wordt geregeld door Julian Landzaat, omdat hij bezit over een cateringbedrijf. “De barbecues zijn altijd erg gezellig en worden ook samengehouden met het derde elftal. Dit doen we omdat we wel is met elkaar trainen en elkaar heel het seizoen proberen te helpen.”

Een wedstrijd die Piet nooit meer zal vergeten als trainer was tegen de aartsrivaal DJS. “Bij rust stonden we 0-2 voor. Maar in de achtentachtigste minuut keken we tegen een 3-2 achterstand aan. Toch konden we de wedstrijd eindigen met een 3-3 gelijkspel doordat ‘The Verhuus machine’, Don Saarlos zijn eerste goal scoorde bij de B-selectie. Toen kwam de fanatieke trainer wel even in mij naar boven. Dat was wel lekker.” Aldus de leider van DBGC 4

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over DBGC? klik hier.

Klik hier voor een ander artikel over DBGC