Drechtstreek

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Michel Bezemer, speler van Drechtstreek 4.

Michel is in het dagelijks leven Accountmanager bij Breeman Automotive, wat handelt in Jaguar’s, Land Rovers, BMW’s en MINI’s. “Jaren geleden toen we elke donderdag nog fanatiek trainde, trainde ik altijd mee als niet-lid. Sindsdien ben ik op een gegeven moment ook lid geworden. Ik werd officieel speler van dit sterrenelftal en de rest is geschiedenis.” Met zijn twee meter schoon aan de haak, steekt hij ruim boven de groep uit. “De jongens weten wat ze aan me hebben, de hoge ballen zijn vaak alleen voor mij” grapte Bezemer.

Met het team zijn er uiteraard, hoe kan het ook anders, teamuitjes. Bij Drechtstreek kunnen deze natuurlijk niet ontbreken. “We hebben een aantal keer per jaar leuke activiteiten buiten het voetbal om. Zo zijn we begin dit jaar naar Valkenburg geweest waar we met 30 man in een groot huis verbleven. Naast alle gezelligheid (bier drinken, stappen, lol hebben) hebben we natuurlijk ook wat cultuur gesnoven. Zoals mountainbiken door de grotten, bowlen en quizen geleidt door onze Quizmaster Matthijs Kuil. Dit geeft weer een enorme boost aan onze teambuilding en kunnen we zodra de tweede helft van het seizoen start weer er vol tegenaan.”

Volgens de boomlange speler, is de sfeer meer dan fantastisch. “De sfeer is fantastisch! Voor de wedstrijd is iedereen altijd met van alles en nog wat bezig wat totaal niet met voetbal te maken heeft. Zodra wij het veld opgaan en de scheidsrechter fluit voor aanvang, dan gaat er bij ons allemaal een “knopje” om en is de wil om de winnen enorm groot!”

De wedstrijd die op zijn netvlies geschreven staat is de wedstrijd tegen SC Emma. “Als speler vergeet ik nooit meer ons kampioenschap. Het kostte ons minimaal een pallet AA-flesjes, maar zo lieten we VV Papendrecht toch mooi op de tweede plek met lege handen staan. Ik denk dat Emma nog steeds aan het genieten is van deze pallet.”

“De gekste van onze groep is onze leider Wim Jelle. Helaas kan ik niet te veel in details treden, de slechtste (heeft ook de meeste excuses om niet te spelen of om altijd gewisseld te worden) en steekt op dat gebied ver boven iedereen uit. Zijn naam mag groot geschreven worden: Michael Bovekerk. Onze belangrijkste pion is ook nog eens de captain van de 3de helft Mocs, echte naam Mark Roos. Deze man heeft meer longinhoud dat het hele team bij elkaar en verzorgt het middenveld in zijn eentje. Je komt hem negentig minuten lang wel honderd keer tegen. Het is een verrijking om met hem te mogen spelen.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Meer informatie over Drechtstreek vindt u hier.

Wilt u Drechtstreek 4 op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over Drechtstreek.