Rob-van-Gils-DVV'09

Rob van Gils (50) trekt de hele wereld rond als veiligheidsmanager bij Shell, maar is daarnaast al elf jaar voorzitter van DVV’09. Hij is nog steeds actief als speler, en heeft in het verleden een hoop meegemaakt in de voetballerij. 

Rob begon in de jeugd bij MSV Flakkee Middelharnis. Toen hij zeventien jaar was, werd het al duidelijk dat hij makkelijk mee kon met de senioren. Op deze leeftijd werd hij gevraagd om bij het 1e van VV Dirksland te komen voetballen. Daar heeft hij toen twee seizoenen gespeeld, waarna hij toen is overgestapt naar DES’67. VV Dirksland speelde namelijk op zondag haar wedstrijden, en aangezien het voetbalniveau op zondag hard achteruit ging, was het voor Rob makkelijk om deze keuze te maken. Bij DES’67 heeft Rob maar liefst twintig jaar gespeeld. “Mijn favoriete trainer was Bertus Streefland. Met hem heb ik erg veel plezier beleefd, en heb ik erg veel van deze man mogen leren”.

Als hoogtepunt in zijn carrière benoemt Rob het behalen van de finale van de ‘Ons Eiland Cup’. Dat is een strijd tussen alle teams uit Flakkee. “Helaas hebben wij deze finale wel verloren, maar voetballen voor een publiek van 2000 man voelde geweldig!” Daarnaast heeft hij ook een aantal jaar in het Flakkees elftal gespeeld. Dit team speelde altijd een openingswedstrijd tegen de profs van SBV Excelsior.

Zelf is Rob altijd al gek geweest van de sport. “Ik adem en leef echt voor voetbal”. Hij heeft 4 kinderen, waarvan drie jongens. Deze jongens zijn net als hun vader actief binnen DVV’09, en knettergek van voetbal. Uiteraard kan Rob zich niks mooiers wensen. Zijn jongste zoon is keeper bij JO-17 1. Zijn andere zoon is 21 en speelt in het 1e elftal van DVV’09. Tot slot is zijn andere zoon clubscheidsrechter en vaste vlagger van het 1e. Helaas heeft hij een blessure gehad aan zijn schouder, waardoor hij helaas niet meer op niveau kan voetballen. Wel heeft hij zijn plezier hierin teruggevonden, en heeft de ambitie om KNVB scheidsrechter te worden.”

Helaas heeft de huidig voorzitter van DVV’09 ook een aantal dieptepunten meegemaakt. In 1993 heeft hij tijdens de wedstrijd een zware beenbreuk opgelopen, waardoor hij een jaar lang moest revalideren. “Ik ben toen letterlijk door midden geschopt”. Dit weerhield hem er niet van om door te gaan met voetbal. Toch was dit niet het enige blessure geval. Toen Rob 44 jaar oud was voetbalde hij in het 4e van DVV”09. Zij speelde toen een wedstrijd tegen het 2e van NTVV wat een selectie elftal was. “Die keeper vond het niet leuk dat iemand met grijze haren een doelpunt tegen hem maakte, en schopte mij zo ondersteboven dat ik al me kruisbanden had afgescheurd”. Wonder boven wonder kwam Rob sterk terug en was hij na zeven maanden al weer fit genoeg om te voetballen. Tot op heden heeft hij hier weinig tot geen last meer van.

Toen Rob wat ouder werd is hij het bestuur van DES’67 in gegaan. Hier merkte hij dat de vereniging tegen bepaalde dingen aanliep, zoals een ledentekort. In 2009 is hij medeverantwoordelijk voor het fuseren van DES’67 en VV Dirkland. Hier is toen DVV’09 ontstaan. Aangezien Rob bij beide clubs gevoetbald  heeft, kwam de uitgesproken mening naar voren dat Rob van Gils voorzitter moest worden. “Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik al elf jaar voorzitter ben van de club. Veel mensen waren bang dat door de fusie een hoop leden zouden vertrekken, echter was iedereen voor en heeft niemand zijn lidmaatschap opgezegd”. Hier is Rob dan ook erg trots op. Het ledenaantal is ook gestegen tot meer dan 500 leden. “Tot op de dag van vandaag is DVV’09 een fantastische club”.

Meer informatie over DVV’09? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over DVV’09.