wedstrijdverslag-dvv'09-sns

De nederlaag van vorige week tegen WFB was hard aangekomen bij de mannen van John Kleijn. Er was vandaag dan ook het één en ander recht te zetten. Met SNS als tegenstander weet je als DVV’er dat dit wederom geen gemakkelijke middag wordt. Al van oudsher hebben de Dirkslanders het lastig tegen Stad en dat wijzen ook de resultaten in de laatste jaren uit. Gelukkig keren er vandaag weer een paar jongens terug van een blessure, iets wat de vaste patronen ten goede komt.

Het zou vanmiddag een wedstrijd worden van veel strijd. De wind maakte het voetbal lastig en beide ploegen speelden zeer georganiseerd waardoor de ruimtes tussen de linies klein waren. De eerste kans van deze wedstrijd is voor SNS. Een vrije trap komt terecht bij de tweede paal, waar een middenvelder wel of niet in buitenspelpositie, de bal in het zijnet werkt. De thuisploeg deelt ook wat speldenprikjes uit, en krijgt een grote mogelijkheid via de Waal. In kansrijke positie is het helaas van Asperen die redding brengt. De grootste kans uit de eerste helft is voor SNS. Dit komt voort uit een slippertje in de defensie bij DVV, maar het is gelukkig J. vd Boogert die op de lijn redding brengt.

In de tweede helft neemt DVV gelijk het heft in handen. Zo’n beetje alle duels worden gewonnen en dit zorgt ervoor dat de druk richting het doel van SNS toeneemt. Het is jammer dat het in de afrondende fase vaak net mis gaat. Een bal net niet lekker meekrijgen, te lang twijfelen of een Stads been wat een schot op doel voorkomt. De echte grote kansen van deze wedstrijd zijn voor de ingevallen Brooshooft. Zijn eerste poging ziet hij in het zijnet eindigen en vlak voor tijd is het de paal die redding brengt. En doordat de sterke Dirkslandse defensie stond als een huis, wist SNS in de tweede helft weinig gevaar te stichten.

DVV’09 heeft gestreden voor wat het waard was, maar helaas was dat net niet genoeg voor de drie punten.