VV DSE

In de punt van de aanval bij de dames van VV DSE 1 speelt Sarah van Klinken. De spits begon op haar achtste met voetballen bij VV Internos. Hier mocht ze op 14-jarige leeftijd al aansluiten bij het eerste dames elftal. Na vier jaar actief te zijn geweest in de vijfde en vierde klasse vertrok ze op haar 18enaar VV DSE om te voetballen in de hoofdklasse.

De 20-jarige aanvalster had tijdens haar eerste seizoen veel last van blessures, waardoor ze weinig speelde. Dit seizoen wilt ze graag haar steentje bijdragen aan het team door meer te spelen en te scoren. “Persoonlijk zou ik dit seizoen graag willen scoren. Ik heb al veel kansen gehad dit seizoen, maar deze wist ik helaas niet te benutten. Daarnaast wil ik belangrijk zijn voor mijn team, door iedere wedstrijd hard te werken en mijn winnaarsmentaliteit door te zetten. Zo hoop ik aan het einde van het seizoen met het team te eindigen in de middenmoot. We hebben een goed en strijdlustig team, dus ik denk dat het makkelijk moet lukken.”

De vrouwen van VV DSE kregen afgelopen weekend bezoek van de vrouwen van SVO Fortuna’54. “Het was een belangrijke wedstrijd om te winnen, want we stonden maar twee punten boven ze. Daarom wouden we de drie punten in Etten-Leur houden. We begonnen de wedstrijd heel sterk en we hadden veel balbezit. In de eerste helft hebben we niet veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk wist Fortuna’54 de 0-1 te forceren uit een hoekschop. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de thee kwamen de vrouwen van VV DSE beter uit de kleedkamer. “We zijn de tweede helft ingegaan en scoorde al snel de 1-1. De goal kwam uit een prachtige vrije trap van Sharona. In de tweede helft hebben we veel kansen gehad. Ik heb 2 keer 1 op 1 gestaan met de keeper. Deze kansen heb ik helaas niet benut. Gelukkig scoorde Eefje de winnende goal. Het doelpunt kwam uit een hoekschop, waarbij de bal in de chaos werd gekopt en Eefje de bal er in schoot. We waren 90 minuten lang strijdlustig, we hebben voor elkaar gewerkt en dat heeft ons drie punten opgeleverd.”

Van Klinken vond Eefje van Haperen de woman of the match. “Eefje staat altijd haar mannetje. Ook In deze wedstrijd heeft ze het verdedigend geweldig gedaan en ze wist uiteindelijk de bevrijdende 2-1 te scoren. Mede dankzij haar wisten we de drie punten te pakken. Al waren we als team ook gewoon goed.”

Aankomende zondag spelen de vrouwen van VV DSE uit tegen de vrouwen van Witkampers.
Van Klinken denkt aan een overwinning, maar het zal geen monsterzege worden. “Deze wedstrijd gaan wij met dezelfde strijd in als alle wedstrijden. Ik verwacht dat wij ook hier weer drie punten gaan halen. Het zal geen gigantische score worden, maar ik denk dat we met 1-2 gaan winnen.”

Het duel tussen VV DSE VR1 en Witkampers VR1 zal aankomende zondag om 14:00 plaatsvinden op sportpark Leussinkpark. S. Buitink staat op het formulier als scheidsrechter, hij zal samen met zijn assistenten de wedstrijd in goede banen leiden.

Meer informatie over de vrouwen van VV DSE vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over VV DSE.