De voorbeschouwing met Sophie Heijnen van Unitas’30

0
379

Sophie Heijnen voetbalt al 11 jaar voor Unitas’30. Ze begon op haar negende bij de jongens en sloot het jaar aan bij de meisjesafdeling toen deze werd opgericht. Samen met haar team is Heijnen de grondlegster van Unitas’30 dames 1. Hier debuteerde, ze tegelijkertijd met haar team, op 18-jarige leeftijd.

Tegenwoordig speelt de centrale middenveldster al twee jaar voor de dames van Unitas’30. In die twee jaar heeft Heijnen al veel geleerd, maar ze wilt zich nog verder ontwikkelen komend seizoen. “Wat ik persoonlijk wil bereiken dit seizoen is meer het spel gaan verdelen. Van onze trainer krijgen we op het middenveld vaak te horen dat we meer rust in het team moeten brengen en de bal meer moeten opeisen. Dit vind ik dan ook een mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan.”

Aan het eind zou Heijnen graag hoog in het linker rijtje willen staan. “Ik denk dat we een team hebben waar zeker genoeg potentie in zit om bij de bovenste zes te eindigen. Aan promoveren naar de derde klasse moeten we nog niet denken, maar ik denk dat wanneer we blijven voetballen, wij een prima team zijn voor de middenmoot. We proberen iedere wedstrijd weer zo hard mogelijk te werken en zo de nodige puntjes binnen te halen om uiteindelijk toch zo hoog mogelijk te eindigen.”

Afgelopen weekend gingen de dames van Unitas’30 op bezoek bij de dames van NVS.
“Ondanks het nog witte, met bladeren bedekte veld, wat bij verschillende speelsters voor angst op glijpartijen zorgde, begonnen we de wedstrijd erg sterk. We tikten de bal goed rond en hierdoor kregen we veel kansen. Deze kansen verzilverde we ook, want we stonden in de eerste helft al met 0-4 voor. De tweede helft behaalden we niet meer ons gewenste niveau en zakten we in. Hierdoor lieten we NVS steeds meer in hun spel komen. We kregen het nog een aantal keer moeilijk, waardoor NVS toch nog een doelpuntje mee kon pakken. Gelukkig scoorden we er zelf ook nog één bij in de tweede helft. Waardoor de drie punten mee gingen naar Etten-Leur.”

Heijnen kon geen woman of the match aanwijzen, want ze vond dat het hele team hard gewerkt had voor dit mooie resultaat. “Het dynamische duo op het middenveld legde de balletjes magistraal achter de verdediging van NVS, waardoor de buitenste middenveldsters de bal goed voor konden geven en er op fenomenale wijze kon worden afgewerkt door de aanvalsters. Ook onze verdediging stond goed opgesteld, waardoor we de eerste helft weinig weggaven. Maar ook onze keepster heeft zich weer goed bewezen nadat wij haar wat meer werk bezorgden in de tweede helft, omdat ze in de rust aangaf dat ze het toch wel koud begon te krijgen. Al met al een teamprestatie dus. Ook de geblesseerden mogen we niet vergeten die ondanks de barre kou en het vroege tijdstip toch weer voor de nodige mentale steun zorgden.”

Aankomend weekend komen de dames van VVR op bezoek bij sportpark de Lage Banken.
VVR staat maar drie punten boven Unitas’30, daarom hoopt Heijnen op een mooie wedstrijd. “VVR staat momenteel drie punten voor op ons met één wedstrijd minder gespeeld. Ze draaien op dit moment goed en daarom denk ik ook zeker dat het geen makkelijke wedstrijd voor ons gaat worden. Uiteraard heb ik er vertrouwen in dat we deze wedstrijd naar ons toe kunnen trekken en we de drie punten op de Leur kunnen houden!”

Het duel tussen VVR dames 1 en Unitas’30 dames 1 wordt gespeeld op zondag acht december en zal onder leiding staan van scheidsrechter J.Frauenfelder, om stipt 13:00 zal er worden afgetrapt.

Meer informatie over de dames van Unitas’30? Neem hier eens een kijkje op de website.
Of lees hier een ander artikel over Unitas’30.