VV Capelle

Julian Agatowski speelt pas anderhalf jaar voor VV Capelle, maar mag nu al de aanvoerdersband dragen. De middenvelder begon op zijn vijfde met voetballen bij VV Coal. Daarna speelde hij twee jaar voor Spartaan’20, om vervolgens de overstap te maken naar de jeugd van Feyenoord. Bij Feyenoord behaalde hij de JO19-1 en sloot na de jeugd aan bij de senioren van RVVH. Na vier seizoenen in het eerste van RVVH kwam Agatowski terecht bij Kozakken Boys, waar hij anderhalf jaar voetbalde. Daarna vertrok hij naar zijn huidige club VV Capelle.

De 26-jarige middenvelder hoopt samen met VV Capelle te eindigen in de top vijf van de Hoofdklasse. “Als ik naar onze selectie kijk zie ik kwaliteit en potentie. Het belangrijkste voor ons is dat we onszelf niet overschatten, want we kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. Mentaliteit gaat de doorslag geven of we deze doelstelling gaan bereiken of niet. Persoonlijk wil ik mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk wedstrijd te spelen en daarin wekelijks proberen om met mijn kwaliteiten en ervaring ervoor te zorgen dat we drie punten kunnen bijschrijven.”

In de laatste competitiewedstrijd werd Sportlust’46 met 1-0 aan de kant gezet op sportpark ’t Slot. “Het was een hele dominante wedstrijd, met name de eerste helft van onze kant. Waarbij we onszelf niet hebben beloond met een goal. Uiteindelijk kreeg Sportlust’46 middels tactische wijzigingen in de tweede helft de situatie onder controle, met daaruit voortvloeiend de nodige kansen. Gelijkspel was in mijn optiek een terechte uitslag geweest, maar diep in blessuretijd pakte we toch nog de drie punten.”

Agatowski vond spits Justin van Mullem de man of the match, omdat hij de late treffer wist te scoren. “Hij stond op de juiste tijd op de juiste plek om ons de drie punten te geven. Moet wel vermeld worden dat onze keeper in de tweede helft een aantal weergaloze reddingen had waarbij hij ons op de been hield, hij zou ook kanshebber zijn geweest.”

VV Capelle mag aankomend weekend afreizen naar Aalten om te voetballen tegen de koploper AZSV. “Voor ons is deze wedstrijd een graadmeter met de koploper. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze kwaliteiten van iedereen in de competitie kunnen winnen, dus ook van de koploper. Een wedstrijd tegen de nummer één brengt altijd extra energie en motivatie met zich mee. Wij gaan de drie punten meenemen uit het oosten door AZSV met 0-2 te verslaan.”

Zaterdag 23 november om 14:30 zal de wedstrijd tussen AZSV en VV Capelle plaatsvinden.
Leidsman R.G.C.M. Schul zal samen met zijn assistenten de wedstrijd in goede banen leiden.

Meer informatie over VV Capelle vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over VV Capelle.