NVS

Gijs van ’t Westeinde heeft nooit bij een andere voetbalvereniging gespeeld en heeft ook nooit overwogen om NVS te verlaten. De rechtsback begon op zijn 7bij de club uit Nieuw-Vossemeer en heeft tot de O17 gevoetbald, om daarna op hoog niveau te fietsen tot zijn 22e. Hierna trok hij de voetbalschoenen weer aan en mocht snel aansluiten bij het eerste elftal.

De 24-jarige verdediger zou dit jaar graag willen promoveren met NVS. “We hebben een bredere selectie dan de afgelopen jaren, waardoor ik ervan overtuigd ben dat het er dit jaar in zit. Persoonlijk kan ik niet meer doen dan hard rennen en ballen afpakken, om deze weer in te leveren bij iemand van ons elftal die wel goed kan voetballen” reageert van ’t Westeinde lachend.

van ’t Westeinde hoopt op een tweede plek op de ranglijst aan het eind van het seizoen. “We hebben net als voorgaande jaren een sterk team, maar door het doorschuiven van een jeugdelftal naar de senioren hebben we nu ook de juiste spelers om blessures op te vangen waardoor we langer kunnen meedoen dan vorige jaren. Desondanks oogt VV Rimboe het beste elftal van deze competitie, daarom verwacht ik dat we tweede zullen eindigen achter hen. Via de nacompetitie zouden we graag naar de vierde klasse willen promoveren wat sinds mensenheugenis helaas niet meer is gebeurd bij onze vereniging.”

In Lamswaarde werd afgelopen weekend het duel tussen SDO’63 en NVS afgewerkt. Een 0-3 overwinning als resultaat voor de bezoekers, echter vond van ’t Westeinde het een redelijke stroeve overwinning. “We speelden veel de lange bal en waren niet echt aan het voetballen. Ondanks dat creëerden we wel enkele kansen, maar zonder resultaat. In de tweede helft kwamen we, na een redevoering in de rust, meer tot voetballen wat relatief snel zijn vruchten afwierp. Tien minuten na rust werd de bal terug ingebracht na een afgeslagen vrije trap, waarna Rik van Hoek af kon werken. Wederom wist Rik van Hoek via een afstandsschot het netje te laten bollen en via een intikker van Sjoerd Marcusse liepen we binnen tien minuten uit tot 0-3.”

Voor de zesde keer dit seizoen werd de nul gehouden door NVS. “Een resultaat waar we als team zeer tevreden over mogen zijn. Tijdens deze wedstrijd gaven we slechts één kans weg, maar we hadden er ook meer kunnen scoren. We werden te onzorgvuldig en moeten in de toekomst met meer concentratie blijven voetballen om ervoor te zorgen dat we vaker de nul houden.”

Niet de doelpuntenmakers Rik van Hoek of Sjoerd Marcusse werden verkozen tot man of the match, maar de teruggekeerde Sonny van Geel. “Als je op die leeftijd binnen twee weken van een, volgens hem zelf, volledig afgescheurde hamstring kan herstellen, dan kan niemand anders de Man of the Match worden uiteraard. Een ervaring die we nooit meer vergeten, want ik en velen anderen vonden het voelen alsof we bij de herrijzenis van Jezus Christus zelf waren” grapt van ’t Westeinde.

Aankomend weekend kan NVS de sterke reeks voortzetten tegen Lepelstraatse Boys. “Door het verdwijnen van V.V. Vossemeer is de wedstrijd tegen de Lepelstraatse Boys nu een beetje de tweederangs derby voor ons. Echter zullen we waarschijnlijk van onze trainer gaan horen dat deze derby bij hen meer leeft dan bij ons (wat dus eigenlijk ook wel zo is). Kijkend naar de stand lijkt het eerste elftal van de vereniging uit Lepelstraat minder sterk dan de voorgaande jaren. Ondanks dat zal het een enerverende wedstrijd worden waarin de fysieke
duels niet geschuwd worden (behalve door Sonny van Geel).

Van ’t Westeinde denkt aan een spannende wedstrijd die NVS met 2-0 over de streep gaat trekken. “Het zal een kleine overwinning worden met een doelpunt van Rik van Hoek uit een corner en Sonny van Geel uit een penalty. Zelf krijgen we ook nog een penalty tegen die onze keeper Jorg de Jong zelf heeft veroorzaakt, maar hem er ook uithaalt door zijn ongelofelijke charismatische indruk die hij achterlaat op de nemer van de strafschop.”

Meer informatie over NVS vindt u hier terug op hun website.
Of lees hier het vorige artikel over NVS.