Peter Tahitu ziet het terug in de wedstrijden

0
118

In totaal was hij ruim 25 jaar actief in met name het jeugdvoetbal bij Zeelandia Middelburg, waar hij altijd de selectie-elftallen onder zich had. De laatste drie jaren was Peter Tahitu er betrokken bij het meisjes-en vrouwenvoetbal. Dit seizoen maakte hij de overstap naar JVOZ, waar hij actief is bij de MO15.

,,Uit het meisjesvoetbal is nog zóveel uit te halen, en waar kan dat beter dan bij JVOZ”, begint Peter Tahitu zijn verhaal. Na al die tijd bij de groen-witten was hij wel toe aan een nieuwe uitdaging, en de manier van werken bij de opleidingsclub paste direct in zijn straatje, zo ervoer hij tijdens de kennismakingsgesprekken.

Drie jaar geleden werd hij al benaderd door de Vlissingse club, maar toen had hij zich ook net voor drie jaar verbonden aan Zeelandia Middelburg om daar het meisjesvoetbal smoel te geven. ,,Ik ben bij de JO17 gestart en ben daarna met dat team doorgestroomd naar vrouwen 1. Dat was toen in de vierde klasse. We zijn een keer
kampioen geworden en nog een keer gepromoveerd.”

Het meisjes-en damesvoetbal bevalt Peter Tahitu, al was het enigszins wennen geblazen bij zijn eerste kennismakingen. ,,Oh man, vijf minuten voor het begin van de training meldden ze zich soms af vanwege een verjaardag van hun oma. Een afmelding hoort er een dag van te voren al te zijn, vind ik.”

Met het vertrek van Peter Tahitu eindigde ook het bestaan van dames 1, tot zijn grote spijt. Het team is een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam van FC Dauwendaele. Dat zijn echter geen zorgen meer voor Tahitu. De Middelburger komt met zijn meiden uit in de tweede klasse (jongenscompetitie). En bij JVOZ geniet hij.

Bijvoorbeeld van een spelprincipe dat wekelijks centraal staat en waar door alle teams op wordt getraind. ,,Zoiets geeft houvast. Een principe is bijvoorbeeld het creëren van een overtal, of het hoog drukzetten. De training die je geeft hang je altijd op in het trainershome. Oefeningen worden dus gedeeld; heerlijk werken.” Het spelprincipe wordt ook meegenomen naar de zaterdag. ,,Bij de wedstrijdbespreking is dat dan mijn kernpunt. En je ziet het terug in de wedstrijden hè, zo prachtig.”

Meer informatie over JVOZ? Klik hier.
Lees hier een ander artikel over JVOZ.