VV Capelle

Eric Jansen mag sinds dit seizoen deel uitmaken van het eerste elftal van VV Capelle. De middenvelder begon op zes jarige leeftijd met voetballen bij VV Spirit. Nadat Jansen de gehele jeugd had doorlopen mocht hij op zijn 18debuteren voor het vlaggenschip van VV Spirit. Na vijf jaar in de selectie te hebben gespeeld, maakte hij de overstap naar zijn huidige club VV Capelle.

De 24-jarige middenvelder speelt dit seizoen in de hoofdklasse met VV Capelle een flinke stap, want vorig jaar kwam Jansen nog uit in de tweede klasse. “Ik wil dit seizoen laten zien dat ik het nieuwe niveau aankan. Ik wil vaste waarde worden voor het eerste elftal bij Capelle. Zo hoop ik Capelle te helpen met het behalen van een top vijf positie. We zijn nu 11 wedstrijden onderweg in de competitie en er is geen een wedstrijd geweest dat we zijn weggespeeld. Er zitten gevaarlijke tegenstanders tussen, maar we hoeven voor niemand onder te doen. Met de juiste instelling kunnen we zeker de top vijf halen en wellicht zit er nog wel wat mooiers in.”

VV Capelle mocht afgelopen weekend afreizen naar Aalten, om te voetballen tegen de koploper AZSV. De drie punten ging uiteindelijk mee in de tas naar Capelle. “Een verdiende overwinning voor VV Capelle. De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op waarbij ook beide teams een doelpunt hebben gemaakt. De tweede helft was AZSV qua balbezit wat dominanter, maar qua kansen had het de uitslag ook 2-4 kunnen worden. Een wedstrijd die voetballend gezien niet onze beste wedstrijd was, maar qua teaminstelling en vechtersmentaliteit zeer zeker wel.”

Jansen benoemde Rutger de Bos tot man of the match. “Er waren in het veld geen echte uitblinkers, dus op basis van het spel niet een echte man of the match aan te wijzen. Rutger gaf bij de 0-1 een prachtige assist en scoorde in de tweede helft een penalty. Bij beide doelpunten dus betrokken geweest, dus op basis daarvan verdient hij die titel.”

Volgende wedstrijd komt Rijsoord op bezoek bij Capelle, op papier een makkelijke tegenstander vindt Jansen. “Dat is wellicht ook direct een valkuil waar we dus waakzaam voor moeten zijn. Rijsoord staat op een lage plek, waardoor elke wedstrijd belangrijk is. Het zal wellicht lang gelijk op gaan, maar ben ervan overtuigd, ook zonder onze aanvoerder, dat we later in de wedstrijd uit zullen lopen naar een 3-0 winst.”

Aankomende zaterdag zal het duel tussen VV Capelle en VV Rijsoord plaatsvinden op sportpark ’t Slot. M.A. Roeleveld zal stipt om 14:30 op zijn fluit blazen om te starten met de wedstrijd.

Meer informatie over VV Capelle vindt u hier terug op de website.
Of lees hier het vorige artikel over VV Capelle met Julian Agatowski.