VV 's-Gravendeel

Bij het eerste elftal van VV ’s-Gravendeel speelt Jorrit van Driel. De 31-jarige voetballer is op meerdere posities inzetbaar. Zo heeft hij al gespeeld als rechtsback, centrale verdediger en verdedigende middenvelder.

Van Driel begon op zijn zesde met voetballen bij VV ’s-Gravendeel. “Na het behalen van mijn zwemdiploma’s mocht ik eindelijk op voetbal. Mijn moeder had me nog graag gezien op korfbal, maar mijn keuze lag alvast. Bij ’s-Gravendeel heb ik met veel plezier de gehele jeugd doorlopen, om op mijn 17ete debuteren voor het vlaggenschip in een oefenwedstrijd. Het jaar daarna mocht ik officieel bij de selectie aansluiten, maar ik kwam niet echt aan spelen toe. Toen kwamen ze uit in de eerste klasse en waren er gewoon betere spelers dan ik bij de club.”

Omdat van Driel veel op de bank zat vertrok hij naar derde klasser Binnenmaas, om daar een basisplaats te veroveren. “Bij Binnenmaas heb ik één jaar gespeeld in de hoop dat ik daar wel basisspeler kon worden. Helaas kon ik niet mijn niveau halen bij Binnenmaas, daarom ben ik weer teruggekeerd bij ’s-Gravendeel. Dat jaar ging ik backpacken dus ik heb geen minuten gemaakt in het eerste en maar een paar in het tweede. Het jaar daarna ben ik wel weer aangesloten bij de selectie.”

VV s’-Gravendeel staat op dit moment vierde en kan zelfs nog een plekje stijgen zo voor de winterstop. “Het zou fantastisch zijn om als derde de winterstop in te gaan. Daarnaast doen we echt niet onder voor de top drie OSV, SSS en Nieuwerkerk. We hebben goede wedstrijden gespeeld tegen deze teams. Helaas hebben we links en rechts punten laten liggen tegen op papier makkelijkere teams, waardoor we nu vierde staan. Toch denk ik dat we het gewoon goed doen en na de winterstop kunnen doortrekken. Het doel is minimaal die vierde plek vasthouden en dan omhoogkijken naar een kampioenschap of een periodetitel. Ik vind dat we binnen een korte periode in de tweede klasse moeten spelen.”

Afgelopen weekend werd er verloren van laagvlieger BZC Zuiderpark. “Jammer, want we speelden in de eerste helft echt niet goed. In de rust stonden we 1-0 achter, maar we wisten dit in de tweede helft snel om te bouwen tot 1-2. Daarna had ik totaal niet het idee dat we het gingen weggeven. Toch gebeurde het en kregen we binnen de laatste minuten twee doelpunten tegen. Ik denk dat er gewoon een stukje felheid en scherpte mistte.”

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt VV ’s-Gravendeel tegen Dubbeldam. Een gevaarlijke tegenstander, maar van Driel gaat uit van de overwinning. “Ik denk dat we wakker geschud zijn na vorige week. Daarvoor hebben we een lastige reeks tegenstanders gehad, waarin we goed gespeeld hebben. Dan doen we dat tegen BZC niet, dus ik denk dat we gebrand zullen zijn om die laatste drie punten binnen te halen voor de winterstop. Ik gok op een 0-2 overwinning. Met doelpunten van Jelle van der Starre en Luc Rozendaal.”

Meer informatie over VV ‘s-Gravendeel vindt u hier.
Of lees hier het vorige artikel over VV ‘s-Gravendeel met John Nobel.