VV 's-Gravendeel

Gerrit de Regt is maar liefst vijf tot zes dagen terug te vinden op het complex van VV ’s-Gravendeel. Daarom is het ook niet gek dat het 42-jarige lid benoemd is tot clubicoon in onze rubriek de club van de week.

De Regt heeft ook gevoetbald bij de rood-witte uit Hoeksche Waard en wist zelfs het eerste nog te behalen. “Ik was een laatbloeier met voetbal hoor. Toen der tijd stond ik rechtsback en wist mezelf in de selectie te voetballen. Tegenwoordig voetbal ik af en toe nog bij de mannen van de 45+. Daarnaast ben ik nog actief in de werkploeg en geef ik het team van mijn kleinzoon training.”

De oud rechtsback is sinds 2009 erelid en ontving twee jaar geleden in 2017 een onderscheiding, omdat de Regt toen 40 jaar lid was van de club. “VV ’s-Gravendeel is echt mijn club, ik voel me hier happy en ik voel me altijd welkom. Daarnaast is er altijd wel wat te doen, daarom ben ik al jaren actief bij deze mooie club. Al me vrienden en bekenden lopen hier ook rond en dat zorgt voor extra binding. Zo is er ook veel saamhorigheid terug te vinden op de club. Dat maakt de vereniging ook zo mooi.”

De regt heeft jarenlang de kleinste van de kleinste getraind bij VV s’-Gravendeel. “Er lopen veel kleine talentjes rond en het was ieder jaar weer onwijs leuk om te doen. Alleen is de jeugd niet meer zo gedreven als vroeger. Ik heb geleerd dat je daarin moet meegaan met de tijd. Je moet jezelf aanpassen en het accepteren, want je hebt niet echt een keus. Het is nou eenmaal zo en dan moet je daarop anticiperen. Dat lukte ieder jaar aardig, waardoor ik het jaren met plezier heb gedaan. Nu nog steeds hoor, alleen geef ik nu training bij de JO10-3.”

Als het eerste thuis speelt gaat de Regt altijd wel kijken, maar hij is geen fanatieke aanhanger. “Ik vind het leuk om thuiswedstrijden te kijken, maar ik ga niet mee naar uitwedstrijden. Daarnaast hou ik de stand ook niet echt in de gaten, maar ik ken de meeste spelers wel. Toevallig weet ik wel dat ze het goed doen, maar een echte fanatieke aanhanger ben ik niet” reageert de Regt lachend.

Als we aan de Regt vragen waar hij de club ziet over vijf jaar dan krijgen we vrij simpel antwoord. “De club moet zo blijven! Zoals de club nu is met de saamhorigheid die er is en alle activiteiten die georganiseerd worden buiten het voetbal om. Er zijn natuurlijk altijd mensen nodig om dit te bereiken en dit vast te houden, maar zoals het er nu uitziet moet dat zeker lukken.”

Aankomend weekend speelt VV ’s-Gravendeel uit tegen Dubbeldam. Dubbeldam draait goed mee in de middenmoot en VV ’s-Gravendeel kan aansluiting vinden met de top. Toch denkt de Regt dat ze overtuigend gaan winnen. “Het wordt 1-3 voor ’s-Gravendeel.”

Klik hier voor meer informatie over VV ‘s-Gravendeel.
Of Lees hier het vorige artikel over de club van de week: VV ‘s-Gravendeel.