Kevin-van-Iersel

Kevin van Iersel (23) is spits bij het eerste elftal van SV Nieuwdorp. Inmiddels is dit zijn vierde seizoen bij de selectie van de Nieuwdorpers. Hiervoor was de spits actief bij DWO, hier begon hij al op vijfjarige leeftijd met voetballen. Kevin doorliep hier heel de jeugdopleiding en maakte al op vijftienjarige leeftijd zijn debuut voor de hoofdmacht.

Toen Van Iersel negentien jaar was besloot hij dat het tijd was voor een stapje hoger op. Kevin ging van de vierde klasse bij DWO naar de toenmalig nog in de tweede klasse acterende SV Nieuwkerk. De nummer negen mocht zich gelijk melden bij het eerste elftal. “Het was maar de vraag of ik gelijk mee kon met het eerste elftal. Ik kwam van een lagere klasse dus ik had geen zekerheid dat ik hier ook kon presteren.” Het avontuur bij SV Nieuwdorp begon voor Kevin goed, hij kreeg vertrouwen en mocht gelijk starten. Dit heeft hem gebracht tot waar hij nu staat, vaste spits en topscoorder van het eerste elftal van SV Nieuwdorp.

Vorig seizoen is de club uit Nieuwdorp gedegradeerd van de tweede naar de derde klasse. “Dit was erg balen. We hadden graag in de tweede klasse gebleven, maar als we eerlijk zijn hadden we er toen ook niet echt de kwaliteiten voor.” Gelukkig werd de sfeer en de motivatie bij het team er hierdoor niet minder op. “Er ging niemand weg na de degradatie. Behalve een jongen die dit al drie seizoenen eerder had aangegeven. Maar de onderlinge sfeer in de groep veranderde niet, niemand liet zijn kop hangen en we besloten er volgend seizoen weer vol voor te gaan.”

Dit seizoen verloopt volgens de twee meter lange spits een beetje dubbel. “We spelen sinds dit seizoen in de derde klasse en we staan er eigenlijk vrij goed voor.” Op dit moment staat SV Nieuwdorp vierde op de ranglijst en zijn ze nog in de race voor het kampioenschap. Maar Volgens Kevin valt er nog wel wat te verbeteren. “We spelen eigenlijk wel goed, alleen we hebben het probleem dat we te vaak een slechte dag hebben. Dit kan een paar keer gebeuren in een seizoen, maar ik vind dat het ons te vaak overkomt.” Kevin heeft hier zelf een aantal redenen voor waardoor hij denkt dat dit komt. “Het is een combinatie van denk ik. We hebben een aantal spelers die geblesseerd zijn, we denken soms te makkelijk en vooral het niet scherp beginnen aan de wedstrijd. Als we dit verbeteren denk ik zeker dat we nog kansrijk zijn voor de eerste plek.”

Mocht SV Nieuwdorp dit seizoen promoveren, dan komen ze weer in de tweede klasse. Vorig jaar zijn ze hieruit gedegradeerd. Van Iersel denkt wel dat als ze volgend seizoen in de tweede klasse spelen, ze deze keer wel kunnen handhaven. “Ik denk dat we veel geleerd hebben van vorig seizoen. Elk seizoen wordt iedereen wel beter en ik denk dat we nu dan ook meer kwaliteiten hebben dan vorig jaar.” Zei Kevin vastberaden.

De sfeer in het team is heel goed. “We zien elkaar naast het voetbal ook allemaal. Eigenlijk zijn we gewoon vrienden die samen voetballen. Dit heeft wel een klein nadeel, we zouden wel is wat scherper op elkaar moeten zijn. Maar ondanks dat ligt iedereen prettig in de groep en dat is ook heel belangrijk in een voetbalteam.” Ook wordt er af een toe een teamavond of teamuitje georganiseerd. Deze zijn volgens Van Iersel altijd gezellig.

We vroegen aan Kevin ook hoe hij zijn stijl zou moeten omschrijven. “Ik ben een lange, snelle spits. Ik moet het hebben van mijn duelkracht en het harde werken.” Geen wonder dat Romelu Lukaku dan ook een voorbeeld is voor hem. “Ik kijk wel eens filmpjes van Lukaku en vind hem een hele sterke spits. Hij is technisch ook heel sterk, ondanks dat hij best groot is. Ik ben er ook van overtuigd dat ik mezelf op technisch vlak moet en kan verbeteren.” Een speler waar Kevin lovend over is van zijn eigen team is dit seizoen Zino van Eik (22). “Toen hij bij de selectie kwam was hij nog best jong en moest hij wennen aan de duelkracht en het spel. Maar tegenwoordig zie je steeds vaker dat hij bepalend is op het middenveld.”

Wat de toekomst voor de spits zal brengen weet hij nog niet precies. Momenteel is hij topscoorder bij het eerste elftal, dit trekt dus wel een beetje de aandacht van andere clubs. Kevin zegt dat hij altijd voor het hoogst haalbare wil gaan. De spits staat er dus wel voor open om nog een keer naar een andere club te gaan. Maar momenteel zit hij goed op zijn plek bij SV Nieuwdorp.

De eerst volgende wedstrijd van SV Nieuwdorp is tegen de nummer één van de ranglijst, Luctor Heinkenszand. Vorige keer verloren ze hier 0-5 van, dit wordt dus een lastige wedstrijd. “Het wordt een keiharde strijd. Als wij vanaf het begin scherp zijn en achterin alles goed wegzetten ben ik ervan overtuigd dat wij gaan scoren. Ik denk daarom ook dat wij deze wedstrijd zullen eindigen met een 1-2 overwinning.” Zei de spits overtuigend.

Meer informatie over de club vindt u hier.
Lees hier een ander artikel over SV Nieuwdorp.