Niels-vergouwen-Gesta-club-van-de-week

Niels Vergouwen (47) is in het dagelijks leven bakker. Buiten deze tijd is hij vaak te vinden op het terrein van VV Gesta. Vergouwen is vanaf jongs af aan verbonden met de club uit Galder en is inmiddels actief als leider van het eerste elftal, bestuurslid en materiaalman.

De liefde voor de club uit Galder is Niels van jongs af aan bijgebracht. Zijn vader is namelijk zeventien jaar lang voorzitter geweest van de vereniging. “Ik weet dus niet anders dan dat we zondag lekker naar de voetbal gaan.” Zelf heeft hij vijfendertig jaar gevoetbald bij Gesta, dit was volgens hem op niet zo hoog niveau. Later werd Vergouwen benaderd door het eerste elftal, dit was voor de functie leider. Eerder was hij ook al leider van de JO-19. Later nam Niels nog meer functies op zich en werd zo ook bestuurslid en materiaalman.

Inmiddels is Niels vijftien jaar actief als leider van het eerste elftal. Hij zorgt ervoor dat alles rondom het voetbal geregeld wordt. “Ik zorg ervoor dat de mannen de goede shirtjes hebben, de waterzak klaar ligt, de kleedkamer er goed bij ligt en zo nog veel meer.” Verder zorgt Vergouwen voor alle materialen bij Gesta. “Eigenlijk wil ik altijd wel klaar staan voor de club, als er hulp nodig is dan kom ik graag helpen.”

Niels voert een redelijk aantal taken uit voor Gesta. Wij waren benieuwd waar hij de motivatie vandaan haalt om zoveel mogelijk klaar te staan voor de club. “Het is me vanaf vroeger al bij gebracht. Ik vind het gewoon leuk om de club te helpen waar het nodig is. Ik doe dit zeker niet alleen maar alle beetjes helpen.”

Vergouwen is niet van plan om in de voetsporen van zijn vader te treden. “Ik vind voorzitter niet iets voor mij, ik help liever een beetje achter de schermen.” Ondanks dat Niels niet zo graag op de voorgrond treedt, krijgt hij volgens hem wel genoeg waardering voor zijn werk. Dit is ook een van de redenen waar hij het voor doet.

Wat de toekomst brengt voor de leider van het eerste elftal weet hij nu nog niet. “Ik heb het momenteel nog erg naar mijn zin hier. En zolang mijn gezondheid het toelaat zal ik altijd klaar staan voor Gesta.” Aldus Niels Vergouwen.

Klik hier voor meer informatie over RKVV Gesta.

Voor een ander artikel over RKVV Gesta, klik hier.