Jef-Jacobs-RKVV-Gesta-club-van-de-week

Jef Jacobs (59) is clubscheidsrechter bij RKVV Gesta. De Belgische scheidsrechter heeft ook drie kinderen die allemaal bij Gesta voetballen, hij is dus vaak te vinden op de club. Jef is bij de club uit Galder terecht gekomen doordat zijn vrouw hier vandaan kwam. Sinds dat Jacobs is aanraking kwam met de club heeft hij er eigenlijk geen afstand meer van gedaan.

Momenteel is Jef thuisscheidsrechter bij VV Gesta. Hij fluit op regelmatige basis de JO-19 en het tweede en derde elftal bij de club uit Galder. Hij is begonnen met fluiten doordat zijn kinderen bij Gesta gingen voetballen. “Ze kwamen daar toen scheidsrechters te kort, en zo ben ik er ingerold.”

De clubscheidsrechter heeft zelf tot zijn dertigste gevoetbald. Hij begon aan de Belgische kant van de grens. Maar kwam later bij RKVV Gesta terecht door zijn vrouw. Zijn vrouw speelde namelijk daar in een vrouwenelftal van Galder, hier is Jef nog twee jaar lang leider van geweest. Daarna ging Jacobs zelf op de velden van Gesta keepen. Na een tijdje besloot hij te stoppen maar kwam later terug bij de club omdat zijn kinderen hier gingen voetballen.

Jacobs verteld aan ons dat hij het nog erg naar zijn zin heeft met de functie als scheidsrechter. “Het is leuk om daar onder de mensen te zijn. en dan zijn het ook niet allemaal senioren maar ook jongen mensen. Het is leuk om hier ook in contact mee te blijven.” Het werk wat Jef doet wordt volgens hem erg gewaardeerd. “Het is een echte familieclub, hier wordt het dus erg gewaardeerd als je iets doet voor de vereniging.”  Ook is Jef al een aantal jaren aanwezig bij het Galders feestweekend. Hier jureert hij bij het zeskamp dat elk jaar wordt gehouden.

Inmiddels is De scheidsrechter al tien jaar verbonden aan de club. Hij heeft daarom ook een goede band met de club kunnen opbouwen. “Het is een kleinschalige club, maar toch vind ik dat positief. Ik voel me hier altijd welkom en er hangt altijd wel een goede sfeer.

Wat de toekomst brengt voor Jacobs weet hij nog niet. “Zolang mijn gezondheid het toelaat ben ik voorlopig nog niet van plan om te stoppen. Ik heb het namelijk hier nog wel naar mijn zin” Aldus de scheidsrechter van Gesta

Klik hier voor meer informatie over RKVV Gesta.

Klik hier voor een ander artikel over RKVV Gesta.