Frans-Verheijen-Gesta-club-van-de-week

Frans Verheijen (71) doet al een hele lange tijd vrijwilligers werk bij VV Gesta. Sinds acht jaar is hij elke dag op, en langs de velden te vinden. Frans ging namelijk op zijn drieënzestigste met pensioen. Het was voor hem dan ook geen mogelijkheid om thuis te blijven zitten.

Momenteel is Verheijen voor heel veel dingen verantwoordelijk bij de club. “Ik houd de kleedkamers bij, zorg dat de bestuurskamer netjes blijft, de velden houd ik bij, alle reparaties en zo nog veel meer.” Je kan dus zeggen van Frans dat hij echt alles geeft voor deze vereniging en daarom is deze vrijwilliger ook zo populair op de club.

Vroeger heeft Frans zelf ook gevoetbald dit was bij de club waar hij nu nog steeds aan verbonden is, RKVV Gesta. Doordat Frans hier al heel zijn leven komt heeft hij een zeer goede band op kunnen bouwen met de club. “Het is echt mijn club in hart en nieren. Ik ga ook mee met elke wedstrijd van het eerste, uit en thuis.” Frans vindt het dan ook jammer maar zeker wel begrijpelijk dat het voetbal nu tijdelijk stil ligt.

Verheijen is al heel zijn leven verbonden aan Gesta. In deze tijd heeft hij redelijk wat dingen meegemaakt die hem zijn bijgebleven. “Natuurlijk vergeet je de kampioenschappen nooit. Ook ben ik zeven jaar leider van het eerste geweest, en heb twaalf jaar in het bestuur gezeten.” Frans krijgt dan ook veel waardering voor het werk wat hij doet bij de club.

Wij waren benieuwd wat Frans zijn reden is om altijd bij deze club te blijven. Wat vindt hij zo mooi aan RKVV Gesta? “Dit is een gezellige club waar je een echt samenhorigheidsgevoel krijgt. Daarom zal ik deze club ook nooit zomaar verlaten, hier voel ik me echt thuis.” Ook wordt er elk jaar het Galders feestweekend georganiseerd. Dit is een groot feest waar flink naar toe wordt geleefd door de inwoners van Galder en omstreken.

Voorlopig is Frans nog niet van plan afstand te doen van de club. “Het geeft mij veel plezier om te helpen bij de club. Ik houd ervan om buiten te zijn en lekker bezig te zijn. Zo kan ik me nooit vervelen. Dus voorlopig blijf ik nog wel even.” Aldus de eenenzeventig jarige vrijwilliger.

Klik hier voor meer informatie over RKVV Gesta

Voor een ander artikel over RKVV Gesta, klik hier.