Voetbaldier Arno Gabriels hangt zijn trainersschoenen aan de wilgen

0
488
Arno Gabriels VV Beek Vooruit

De 55 jarige amateurtrainer zet een punt achter zijn actieve trainerscarrière. De oud-speler van NAC-VV Hoogstraten-KFC Vosselaar- TSC –Baronie en Beek Vooruit, zaterdag speler, maakte de absolute gloriejaren van vv Baronie in de hoofdklasse als speler mee.

Hij gaf die succesjaren mede vorm als belangrijke pion, maar is er nu al als trainer min of meer klaar mee. Na succesvolle jaren bij Moerse Boys, vv Klundert en Beek Vooruit is 4e klasser Right Oh zijn laatste kunstje. 

Voorlopig althans ! Of het definitief is vroegen we aan “voetbaldier” Arno die als jeugdspeler gevormd werd bij zijn favoriete club NAC Breda en uit een echte voetbalfamilie komt. Geboetseerd in de jaren ’80 en ’90 als prof in opleiding waarbij alles in het teken van voetballen stond. Broer Johan – neef Marco van Dijnsen en hijzelf haalden het 1e elftal van NAC . Op karakter en wilskracht. Sympathiek buiten het veld, maar veeleisend tussen de witte lijnen. De broers Gabriels waren winnaars. Zet daar Jack Sweres ook nog bij in de jaren dat Baronie 3 x landskampioen werd en je wist als medespeler niet verstandig om vandaag te verzaken. Mentaliteit voorop. De beleving in het amateurvoetbal is veranderd- dat is een understatement. 

Was dat de reden om te stoppen, vroegen we hem?
‘’De reden om te stoppen als trainer was er niet direct maar mijn gevoel en plezier gingen, gedurende het volgen van mijn zoon als voetballer (bij Beek Vooruit red.)  en de daarbij behorende trainingen die ik daar geef, meer richting de jeugd. Ik sprak mensen informeel bij de club en naderhand hebben we concretere gesprekken gevoerd. Plezier is voor mij belangrijk. Daarnaast een gezonde portie inzet en beleving. Als dat minder wordt dan moet je daarover nadenken. Daarom deze keuze. Beek Vooruit heeft veel jeugd, ook veel kader en die verdienen nog meer  ondersteuning en aandacht .  Daar ligt de uitdaging.”

Een paar mooie clubs staan op je CV met ook enkele promoties.  Waar stond de trainer Arno voor?
“Ik ben altijd open en eerlijk naar de spelers toe. Ze weten wat ze aan mij hebben en dat verwacht ik ook terug. Discipline is daar een enorm belangrijk punt in. We maken afspraken voorafgaand aan het seizoen en dat verwacht ik dan ook het hele seizoen door.  Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen maar als ze er misbruik van gaan maken dan ben ik er wel klaar mee en grijp ik in.”

”Ik hecht veel waarde aan positiespel, de te spelen tactiek en altijd eindigen met een partijspel. Daar komen de spelers ook uiteindelijk voor. De trainingen moeten vooral leuk zijn zodat ze plezier hebben. Daarnaast wil je ze wat inzichten meegeven zodat ze de juiste keuzes in het veld kunnen maken. Niet altijd maar op zeker spelen. Vooruit kijken en durven spelen. Kleine details waardoor de spelers meer over het spelletje gaan nadenken. En niet alleen als ze tussen die lijnen staan. “

Je keert terug naar je geliefde Beek Vooruit- wat ga je daar doen?
Voor de komende 3 jaar ben ik de Hoofd Jeugdopleiding. Belangrijk is hierin dat we gezamenlijk met alle trainers en leiders, de jeugd, in een plezierige, goede en veilige omgeving op te leiden. Met als doel ; doorgroeien naar de selectie van Beek Vooruit 1 & 2 . Daarnaast zou het natuurlijk mooi zijn als er zo nu en dan een jeugdspeler de overstap naar een BVO zou kunnen maken. Verder zal ik trainers begeleiden en ondersteunen zowel op het veld als daarnaast. Ook zal er vooruit gekeken worden naar de volgende seizoenen voor de selectieteams met gemotiveerde trainers en begeleiders bij ieder elftal. Maar dan kijk ik al verder vooruit.”

Geen eigen team meer om te trainen- ben je niet bang dat de handen gaan jeuken?
Ik zal nog wel regelmatig op het veld staan, maar dan op een andere manier. De verantwoordelijkheid blijft bij de trainers natuurlijk. Of mijn handen gaan jeuken moeten we afwachten. Door direct betrokken te blijven verwacht ik dat ik er weinig tijd voor heb om er echt over na te denken.  Maar voor nu heb ik bewust gekozen voor deze rol en daar hoop ik veel plezier uit te halen. Met goede afspraken  met het bestuur en technische commissie verwacht ik  me hier voorlopig helemaal in te kunnen geven.“

Klik op Beek Vooruit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Beek Vooruit voor meer informatie over de club.