Voetbal bij JVOZ en studeren aan Scheldemond College perfecte match

0
162

VLISSINGEN – De nu twaalfjarige Lana van de Ketterij kwam via een selectiedag in 2019 terecht in de opleiding van JVOZ. Momenteel studeert ze ook aan het Scheldemond College in Vlissingen, de onderwijsinstelling waarmee JVOZ een samenwerking heeft. “Het is voor Lana de perfecte match om te doen kunnen voetballen op een zo hoog mogelijk niveau.”

Dat zegt moeder Dorien, die voordat Lana op het Scheldemond terecht kwam eerst nog vier keer per week met de auto vanuit Arnemuiden naar Vlissingen reed. “Maar nu hoeft dat niet meer en ga ik elke dag zelf met de trein naar Vlissingen. Dan heb ik een boekentas mee én een tas vol voetbalspulletjes. Die kan ik op school in een speciale sportkluis achterlaten. Het is één van de vele dingen die ze heel goed hebben geregeld. Net zoals de huiswerkbegeleiding, de gesprekjes die we hebben en natuurlijk dat we elke dag lekker op tijd op het trainingsveld kunnen zijn.”

Lana traint vier keer per week na school en speelt in het weekend nog aansprekende wedstrijden met de MO14, waar Clemens Bokmans0 haar trainer is. “Vroeger voetbalde ik bij Arnemuiden altijd bij de jongens en daarna van de MO10 tot MO13 bij de meisjes. Maar nu kan ik lekker voetballen tussen allemaal meiden van hetzelfde niveau en dat vind ik wel fijn. Je hebt ook andere gesprekjes en iedereen wil allemaal graag in de Eredivisie terecht komen.. Ik ook. Eerst misschien naar Ajax en het allerliefste ooit bij FC Barcelona. Dat is echt mijn droomclub en je mag best dromen toch…?  Maar dan moet ik nog héél veel leren en beter worden natuurlijk.”

Bij JVOZ zijn ze echter ook wel zo realistisch, dat niet iedere speler die bij hen in de voetbalopleiding zit uiteindelijk ook het profvoetbal haalt. Dus bereiden ze de spelers en speelsters ook goed voor op hun maatschappelijke loopbaan. Daarbij speelt school en het behalen van goede resultaten een enorm grote rol. “De begeleiding van JVOZ daarin is goed, net zoals ook vanuit het Scheldemond er altijd iemand klaarstaat als we met vragen zitten. Dat is enorm fijn. Gelukkig hebben we vooralsnog weinig contact met school gehad. Voor ons een teken dat Lana het goed doet op school gelukkig.”

En die persoon is Niels Slager, als leerlingbegeleider werkzaam binnen het Scheldemond College én sinds een aantal jaar ook Hoofd Opleidingen bij JVOZ. “Die combi is ideaal. Het zorgt ervoor dat de lijnen kort zijn. Van school richting ons als voetbalopleiding, maar ook andersom. Zelf zie ik de leerlingen in de schoolsituatie van nabij en ik ken ze natuurlijk ook vanuit JVOZ. Op die manier kunnen we adequaat op zaken inspelen en zorgen we ervoor dat we per leerling maatwerk leveren. School is enorm belangrijk, want we willen de kinderen die in onze voetbalopleiding zitten sowieso voorbereiden op hun maatschappelijke loopbaan. Het is immers maar voor weinigen weggelegd om ook de daadwerkelijke stap te gaan maken richting het betaald voetbal”, aldus Slager.

“Zowel het Scheldemond College als JVOZ zijn trots, dat er geregeld jongens en ook meisjes de stap gaat maken richting een BVO. Daar doen we het voor en het sterkt ons ook dat we op de goede weg zijn met het leveren van maatwerk. Dat er inmiddels meer dan honderd kinderen vanuit onze opleiding ook studeren aan het Scheldemond, dat zegt veel over het succes van de samenwerking”, aldus Slager.

Klik hier voor meer artikelen over JVOZ