‘Voetbal bij JVOZ en studeren aan Scheldemond College is ideale combinatie’

0
328

VLISSINGEN – Kyeno Freijzer was bij JVOZ bezig aan zijn derde seizoen van de opleiding. Daarnaast is hij inmiddels HAVO-student aan het Vlissingse Scheldemond College. “Voetballen bij JVOZ en studeren aan het Scheldemond College is voor mij de ideale combinatie.”

Vanuit zijn woonplaats Axel reist hij dagelijks met de bus naar Vlissingen om daar aan het Scheldemond College te studeren. Elke dag om 7:15 uur de bus in op weg naar een dag van studie én voetbal aan de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, beter bekend als JVOZ. Daar voetbalt hij in de JO14, het elftal van trainer Salim Achoui. Vier dagen per week traint Kyeno direct na schooltijd op de sportvelden aan de Vlissingse Irislaan. “We hebben een leuke klas waarin nog een aantal van mijn ploeggenoten zitten. Er heerst een fijne sfeer en er wordt goed rekening gehouden met het feit dat we na schooltijd ook tijdig op het voetbalveld moeten staan. De begeleiding van JVOZ daarin is goed, net zoals ook vanuit het Scheldemond er altijd iemand klaarstaat als we met vragen zitten. Dat is enorm fijn.”

En die persoon is Niels Slager, als leerlingbegeleider werkzaam binnen het Scheldemond College én sinds een aantal jaar ook Hoofd Opleidingen bij JVOZ. “Die combi is ideaal. Het zorgt ervoor dat de lijnen kort zijn. Van school richting ons als voetbalopleiding, maar ook andersom. Zelf zie ik de leerlingen in de schoolsituatie van nabij en ik ken ze natuurlijk ook vanuit JVOZ. Op die manier kunnen we adequaat op zaken inspelen en zorgen we ervoor dat we per leerling maatwerk leveren. School is enorm belangrijk, want we willen de kinderen die in onze voetbalopleiding zitten sowieso voorbereiden op hun maatschappelijke loopbaan. Het is immers maar voor weinigen weggelegd om ook de daadwerkelijke stap te gaan maken richting het betaald voetbal”, aldus Slager.

Voor Kyeno lonkt er echter wel een mooi mogelijkheid om de volgende stap te zetten. In een eerder stadium doorliep hij al een stage bij Sparta Rotterdam, terwijl vorig jaar NAC Breda al een de deur klopte. “Toen hebben we het nog niet gedaan, omdat het niet te regelen viel en Kyeno het op het Scheldemond én bij JVOZ prima naar zijn zin had. Maar nu gaat hij na deze zomer waarschijnlijk toch de stap maken naar NAC Breda. Hij is weer een jaar ouder en van zowel JVOZ als het Scheldemond hebben we daarover goede informatie gehad. We zijn dankbaar dat de begeleiding in die drie seizoenen zo goed is geweest en ook wij als ouders overal van op de hoogte werden gehouden”, legt Ingeborg Freijzer-Marcus uit.

“Zowel het Scheldemond College als JVOZ zijn trots, dat weer een jongen de stap gaat maken richting een BVO. Daar doen we het voor en het sterkt ons ook dat we op de goede weg zijn met het leveren van maatwerk. Dat er inmiddels meer dan honderd kinderen vanuit onze opleiding ook studeren aan het Scheldemond, dat zegt veel over het succes van de samenwerking”, aldus Slager.

klik hier voor meer artikelen over JVOZ