Vlissingen start in de beker met 2-8 overwinning

0
256

Het “nieuwe” V.C. Vlissingen speelde deze week voor de eerste keer voor het echie. In Middelburg op Sportpark De Sprong was Jong Ambon de eerste beker tegenstander.

De opstelling bestond uit Shurmelon Nicolina op de goal, in de achterhoede Daniël Jansen. Marinello Titaley, Hicham Elkadouri en Renzo Roemeratoe. Het middenveld werd bezet door Khalid el Hattach, Hicham Bouzambou, Thenselo Urani, Karim Boughaba en in de aanval Hoessein Bouzambou, Wilfred Vrede.

Om 19.30 uur ging de bal rollen. Een sterker, maar niet goed spelend Vlissingen drukte Jong Ambon terug op eigen helft. Na 10 minuten was het raak. Een vrije trap op ongeveer 18 meter van de goal werd knap binnen geschoten door Thenselo Urani. Vlissingen heerstte, maar Jong Ambon weerde zich kranig en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Uit één van die uitvallen na 29 minuten wisten ze uit een knappe aanval de 1-1 op het bord te zetten. Vlissingen bleef slordig spelen en kansen missen, zo werd met een gelijke stand de rust bereikt.

Thomas Ragut sprak de mannen in de rust stevig toe, dat was na de rust goed te merken. Er werd energieker gespeeld en de bal ging gemakkelijker in het rond. Na 10 minuten was het raak. Khalid el Hattach brak door de defensie heen en schoot strak de 1-2 binnen. Halverwege de 2e helft vond Hoessein Bouzambou eindelijk ook het net en stond de 1-3 op het bord. Niet veel later was het spits Wilfred Vrede die de 1-4 binnen schoot in de 70e minuut. 4 Minuten later was het wederom Wilfred Vrede, die na een goede actie van invaller Hamza Zahriou de bal binnen knalde. het ging nu hard, weer 3 minuten later in de 77e minuut was invaller Abdulaziz Ali succesvol en stond het 1-6. Jong Ambon deed nog iets terug, hun toch wel gevaarlijke spits zorgde voor 2-6. Het was echter nog niet klaar, Hoessein Bouzambou zorgde in de laatste minuten voor de 2-7 en ook Khalid el Hattach liet zich nogmaals gelden en zorgde voor de 2-8 uitslag.

Na een matige eerste helft wist Vlissingen na rust de gang er alsnog in te krijgen met als resultaat een 2-8 overwinning. Een goede start van de bekerpoule waar absoluut mee verder gegaan kan worden. Komend weekend even geen wedstrijd doordat deze bekerwedstrijd vooruit geschoven was om mee te werken aan de uitwedstrijd van Groene Ster in Dusseldorf. Op dinsdag 1 september komt Vlissingen weer in de wei. Er wordt dan geoefend in ‘s Heerenhoek tegen Patrijzen. De wedstrijd vangt aan om 19.30 uur.

Bron: VC Vlissingen – Peter Snaaijer