Vlijmense Boys verliest derby van VV Nieuwkuijk

0
113

Afgelopen weekend stond alweer een derby op het programma in de zondag 3e klasse C. Naast de punten in de competitie, streden de voetballers van Vlijmense Boys en VV Nieuwkuijk ook voor de Willy Naussens Cup. Voorafgaand aan deze wedstrijd bezette Nieuwkuijk de laatste plaats met drie punten en deed Vlijmense Boys het niet veel beter met één punt meer en één plek hoger op de ranglijst. Beide ploegen hadden niets aan een gelijkspel en gingen vol voor de overwinning.

Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden, alle ingrediënten waren aanwezig. Er scheen een heerlijk najaarszonnetje en er was voldoende publieke belangstelling. Helaas voor dit aanwezige publiek kwam de wedstrijd moeizaam op gang. De bezoekers startte beter aan de wedstrijd. Het leek wel of de gastheren nog niet helemaal wakker waren. Na 10 minuten kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. Toch was het Nieuwkuijk dat in de 18e minuut de leiding nam. Na een goede voorzet van Bas Bruurmijn was het Roy de Vaan die de 0-1 op het scorebord zette. Na dit doelpunt waren er weinig momenten voor beide doelen. Nieuwkuijk verdedigde de voorsprong en Vlijmense Boys was niet bij machte om gevaarlijk te worden.

Na de thee waren de eerste 10 minuten het aanzien waard. Nieuwkuijk kreeg de eerste mogelijkheden en ook Vlijmense Boys mocht een grote kans noteren. Hierna zakte de wedstrijd wat in tot de 73e minuut. Invaller John van Dommelen probeerde het maar een keer van afstand en met wat fortuin eindigde de bal tegen de touwen waardoor het 0-2 stond voor de gasten. Toen de thuisploeg een rode kaart ontving dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld zou zijn. Niets was echter minder waar. In de 80e minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt en zette Vlijmense Boys nog meer pressie om de gelijkmaker te forceren wat natuurlijk ruimte gaf aan de uitploeg om te counteren. Deze counters werden niet benut en zo bleef de 1-2 stand op het bord staan wat betekent dat de ploegen zijn gewisseld van positie op de ranglijst.

Aankomend weekend hebben beide ploegen geen competitieverplichtingen. Op 18 november zal de competitie worden hervat en staat voor Nieuwkuijk weer een derby op het programma. Zij nemen het thuis op tegen RKDVC. Voor Vlijmense Boys staat een uitwedstrijd op het menu. De tegenstander is VBC dat momenteel twee plekken hoger staat met ook twee punten meer.