Vlijmense Boys: “Derby’s zijn speciale wedstrijden, meer dan voetbal”

“Eigenlijk hebben we bij Vlijmense Boys door één jaar corona twee seizoenen weggegooid. Dat eerste jaar stonden we tweede en hadden we een periode, dat was zonde. Het afgelopen jaar hadden we maar twee punten, toen ging het minder goed. Maar het is rot, gewoon niet leuk”, zegt Erik van Esch, trainer van Vlijmense Boys.

werktalent_255550VLIJMEN – Met de selectie trainen ze serieus, al was het in het begin wel even wennen. “Het is geen bezigheidstherapie, maar je traint en hebt geen wedstrijden. Ga je serieus trainen, twee keer in de week, anderhalf uur? En wat wil de groep? We zijn serieus gaan trainen en ik heb ook gezegd: als je dat niet kan of de motivatie is er niet, heb ik liever dat je niet komt. Dat kan ik ook begrijpen. Maar eigenlijk komt iedereen.”

Na de zomer gaat de focus pas op het nieuwe seizoen. Het moet weer een volledig seizoen worden, daar kijkt Van Esch enorm naar uit. En hij verwacht dan ook wel wat mooie dingen van zijn ploeg, die in de vier wedstrijden in het afgelopen seizoen maar liefst elf keer scoorde en dertien tegentreffers te verwerken kreeg. “In mijn eerste jaar hier stonden we tweede, terwijl Vlijmen het jaar ervoor met dezelfde groep er net in gebleven was. Dat was boven verwachting. Dit jaar was het met twee punten uit vier duels onder verwachting. Maar er zit meer dan genoeg voetballend vermogen in de ploeg, als we dat koppelen aan de Vlijmense mentaliteit van niet zeiken en hard werken, moeten we in de top vijf kunnen eindigen.”

Zelf kijkt Van Esch vooral uit naar de derby’s, de wedstrijden die meetellen om de Willy Naessens Cup. “Er zijn maar drie punten te winnen, net zoveel als tegen bijvoorbeeld Irene ’58. Maar dit zijn wel speciale wedstrijden. Het is meer dan voetbal. De derby’s met supporters erbij, daar doe je het voor. Natuurlijk kijk ik daar naar uit”, zegt Van Esch.

Klik hier voor meer informatie over Vlijmense Boys

Klik hier voor meer artikelen over Vlijmense Boys

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Umut Takac: van speler naar trainer bij Alblasserdam

  Umut Takac (net 34 jaar oud) heeft na zestien jaar als voetballer in selectieteams de stap naar het trainerschap...

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.