Vertrekkende Werner Cools hoopt volgend seizoen tégen Sarto te spelen

Werner Cools is bezig aan zijn vijfde en laatste seizoen als hoofdtrainer van Sarto. Hij doet er alles aan om met de Tilburgse club in de tweede klasse te blijven, zodat hij volgend jaar met zijn nieuwe vereniging VOAB tegen zijn grote liefde kan spelen.

Afgelopen zondag boekte Sarto een zeer belangrijke overwinning in de tweede klasse E. De geel-blauwen versloegen Hoeven met 1-0 en stegen prompt van de dertiende naar de veilige tiende positie. “Het was een zeer belangrijke zege, gelukkig hebben we het voorkomen van rechtstreekse degradatie helemaal in eigen hand. De jongens werkten enorm hard en stonden verdedigend zeer goed opgesteld tegen Hoeven”, zo geniet hij na van de driepunter. En gelijk heeft hij. Als het even meezit, kan Sarto zich komende zondag thuis tegen WSC definitief veilig spelen. “Hopelijk is dat mijn laatste thuiswedstrijd als trainer van Sarto. Voor de club en ook voor mij zou het een opluchting zijn als we dit voor elkaar krijgen. Ik wil niet met degradatie vertrekken.”

Direct na zijn spelerscarrière begon Cools bijna tien jaar geleden als trainer bij Sarto. Daar trainde hij de eerste vijf jaar de jeugd om vervolgens in 2014 door te stromen naar het eerste elftal. In vijf jaar tijd groeide Sart onder zijn leiding uit tot een stabiele tweedeklasser. De ploeg werd bovendien tweemaal periodekampioen. “Ik heb van alles meegemaakt bij de club”, zegt Cools. “We hebben tweemaal promotiekansen gehad en net als twee seizoenen geleden strijden we nu tegen degradatie. In goed overleg hebben we in de winterstop besloten om er geen zesde seizoen aan vast te plakken. De spelersgroep, de club en ikzelf zijn toe aan verandering en dat lijkt me heel normaal na vijf seizoenen. Vorig seizoen spookte het idee al door mijn hoofd en in de winterstop nam ik mijn besluit. Sindsdien ben ik alleen maar fanatieker geworden: want ik wil absoluut niet afscheid nemen met degradatie. Het is een moeilijk seizoen, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop. Het worden nog twee spannende weken.”

Volgend seizoen staat Cools aan het roer bij een competitiegenoot van Sarto: VOAB. De Tilburger is in zijn nopjes met de kans die hij krijgt bij de club uit Goirle. “VOAB heeft veel gelijkenissen met Sarto. Het zijn beide fraaie verenigingen met een grote achterban en een goed organisatie en jeugdopleiding. Vroeger heb ik daar ook gespeeld en de club speelt al jarenlang bovenin mee in de tweede klasse.” VOAB kan niet meer promoveren en degraderen en dus bestaat er een kans dat hij met zijn nieuwe club volgend seizoen zijn oude club treft. “VOAB-Sarto zou een geweldige seizoensopener zijn”, zo grinnikt Cools. “Maar ik wil niet te veel vooruitblikken: eerst moeten we erin blijven. De duels met WSC en Zeelandia Middelburg zijn twee finales.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.