Verlinde gaat nog voor een vijfde seizoen als trainer bij RIA W

0
626
Arno Verlinde bij RIA W

Hoofdtrainer Arno Verlinde is ook volgend voetbalseizoen werkzaam RIA W. De oefenmeester gaat daarmee voor zijn vijfde seizoen als eindverantwoordelijke bij de zondag vierdeklasser, die een derde plaats bezet achter Breskens en SV Sluis.

Lange tijd kon de dorpsclub in het spoor blijven van Sluis en Breskens. Maar na enkele verliespartijen moesten de roodhemden de twee topploegen laten gaan. “Als je realistisch bent ook wel logisch, want als teams zijn ze nog net een stuk verder en meer uitgebalanceerd dan wij. Zo eerlijk moet je het ook bekijken. We hebben het lang kunnen bijbenen, maar nu kunnen we niet anders doen dan achtervolgen en het seizoen op een positieve manier als nummer drie uitspelen.

Room In Alles uit Westdorpe ‘zweeft’ nu in een niemandsland tussen een brede groep achtervolgers en de twee teams die zullen uitmaken wie rechtstreeks de 4e Klasse A gaat ontstijgen. In de ruim vier seizoenen dat de oefenmeester uit Westdorpe nu werkzaam is op zijn eigen dorp, hij was er in het verleden zelf ook als speler actief, heeft hij altijd wel mooie resultaten behaald.

Maar tot een promotie leidde het vooralsnog niet. “Daarvoor missen we net dat laatste stukje. Hoewel de kern de afgelopen jaren bij elkaar is gebleven, hebben we dat stapje niet kunnen maken. Wel vind ik dat we een elftal hebben, dat voor dit niveau meer dan voldoende kwaliteit in huis heeft. Ik geniet om te zien hoe spelers zich ontwikkelen en staande houden. Het is gewoon ook heel erg gaaf om met een groep spelers te werken en te proberen daar het maximale uit te halen.”

Bij RIA W, dat in het verleden ook nog een aantal seizoenen actief was in de derde klasse zondag, geniet Verlinde als hij op het trainingsveld staat. “Werken met die jongens en zien dat er plezier is tijdens de trainingen, terwijl je op zondagmiddag dan bepaalde patronen terugziet op het veld. Dat is mijn voornaamste drive om trainer te zijn. Al merk ik eerlijkheidshalve wel, dat het algehele niveau niet meer is zoals een jaar of tien geleden. Dat is geen kritiek, maar realisme. Ook de mentaliteit van nu is totaal anders. Er is voor jongens veel meer dan alleen voetbal. En dat is iets weer veel clubs mee te kampen hebben. Daarom zie je ook dat er steeds meer verenigingen de stap naar het zaterdagvoetbal maken. Als het aan mij ligt, dan gaat RIA W. op termijn ook die route bewandelen. Want je zult mee moeten om de boel overeind te houden.”

En dan is het nog maar de vraag hoe het Zeeuws-Vlaamse voetballandschap er in vierde (en wellicht vijfde) klasse uit komt te zien. “Dat maakt het ook lastig om je selectie op peil te houden. Bij ons zullen er wat jongens vertrekken, zoals Tolunay Sahin die naar Terneuzen gaat. Willen we jongens terughalen, dan is het lastig omdat je toekomstgericht nog niet concreets kunt bieden. Maar dat er iets in Zeeuws-Vlaanderen moet gebeuren om de boel op peil te houden, dat is wel duidelijk. Voorlopig blijf ik als trainer nog doorgaan en geniet ik ervan om met het spelletje bezig te zijn. Maar ook om spelers uit te dagen en te proberen hen beter te maken. En of we nu naar Sluis moeten of richting Bergen op Zoom, dat maakt dan voor mij niet eens zo heel veel uit.”

Klik op RIA W voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RIA W voor meer informatie over de club.