Verdiende winst van SJC tegen Eemdijk

0
101

Een tevreden Sjaak Polak sprak voor de Tv-camera’s trots over SJC, noemde het een jonge vriendenploeg die voor elkaar door het vuur willen gaan, die keihard trainen en die iedere week weer stapjes voorwaarts maken in het uitoefenen van de gewenste speelwijze. Ze hebben volkomen verdiend de winst veroverd. Zijn collega-trainer en  eveneens oud-profvoetballer Hans Van Arum, zei voor radio Utrecht dat zijn team het beste van het spel had, dat zij verzuimden kansen te benutten, maar ook dat SJC fysiek over de schreef zou zijn gegaan.

Op een enkele gele kaart voor een sliding die te laat werd ingezet en een ander vanwege opmerkingen op de leiding, heeft de scheidsrechter geen kaarten getrokken.

SJC speelde volgens Polak weer hartverwarmend. Zowel het team als de technische staf doen hun stinkende best om de doelstelling, handhaving in de 3e divisie, te realiseren. En winnen tegen het fysiek enorm sterke Eemdijk, was eigenlijk een voorwaarde om die doelstelling in het vizier te mogen houden.

SJC en dan met name Tom Duindam begon voortvarend in Bunschoten tegen ‘de Groenen’. Want voor er 5 minuten op de klok stond lag de bal achter de doelman in het net. SJC toonde hierna aan dat achterover leunen niet aan de orde was. Met veel strijd en passie bestreed de ploeg onder aanvoering van Stef van der Zalm  het aandringende Eemdijk.  En het sterke trio Tom  Broekhuizen, Mike van Toor en Levy Berends  konden in het hart van de verdediging  de Bunschotense aanvaller  goed van zich afhouden. En mede daardoor kon de voorsprong tot de rust worden vastgehouden. Na de thee  deed Eemdijk wat van hen verwacht kon worden. Direct werd onstuimig de aanval gekozen. Wat al na een paar minuten resulteerde in de gelijkmaker: 1-1.

Het jeugdige SJC werd hierdoor toch van zijn stuk gebracht. Er kwamen kansen en mogelijkheden voor Eemdijk en de 2-1 had zomaar kunnen vallen. Sjaak Polak koos voor een tactische wissel en bracht El Baouchi. En die kreeg de opdracht mee om zo mogelijk zijn acties in te korten en directer het vijandelijke doel te bestoken. Toch kreeg Eemdijk bij een terecht gegeven penalty een enorme kans om SJC pijn te doen. Maar keeper Haggerty koos vol voor de linker hoek en kon de wat zwak ingeschoten bal klemvast tegen de borst drukken. Deze meevaller bracht het zelfvertrouwen bij SJC volledig terug. Duels werden weer gewonnen en mogelijkheden deden zich voor. En in de 71e minuut kon Tom Duindam de SJC-aanhang opnieuw laten juichen: 1-2.

Nog een keer stroopte Eemdijk de mouwen op. En SJC  werd weer meer in de verdediging gedrukt. Maar bleef heel attent om in de omschakeling de tegenstander pijn te doen. En daardoor kon El Baouchi in de 85e minuut de genadeklap uitdelen: 1-3. Dat Eemdijk er, via penalty-misser Yannick Bouw, in de blessuretijd nog 2-3 van maakte was slechts interessant voor de statistieken. De belangrijke winst kwam voor SJC niet meer in gevaar.

Assistent-trainer van SJC Tom van Rhijn sprak na de wedstrijd lovend over de 1-3. En beschreef het als: ‘Niet na  een balaanname kappen en draaien maar deze keer de bal direct vooruit in de ruimte brengen en daar het schot afkeveren. Perfect zoals Youseff dit deze keer deed’.  Van Rhijn  noemde ook de redding van Björn Haggerty een kantelmoment. ‘Geweldig zoals hij opnieuw de strafschop wist te keren’.

Over het verwijt van Hans van Arum was van Rhijn duidelijk: ‘We gingen er stevig in maar nooit over de schreef. Overtredingen om tegenstanders bewust te blesseren waren er zeker niet bij’.