Verdiend gelijkspel van De Zwerver tegen Titelkandidaat.

0
276
vv De Zwerver

Het was even afwachten of de wedstrijd van De Zwerver tegen Xerxes door zou gaan  wegens winterse omstandigheden. Maar op een goed bespeelbaar veld onder een lekker zonnetje en met een behoorlijke belangstelling begon de wedstijd onder leiding van scheidsrechter Verduijn.

Dat De Zwerver tegen een titelkandidaat speelde was in het begin van de wedstrijd te zien. Via goed combinerend voetbal zette Xerxes De Zwerver onder druk. En het was de man van de wedstrijd keeper Siggy Schutte die De Zwerver op de been hield. In de vierde minuut stopte hij via een reflex Bruce van Genderen van een doelpunt af en een paar minuten later was het opnieuw Siggy die twee keer moest redden op schoten van Bruce van Genderen en Leonardo de Pina. De Zwerver probeerde er wel uit te komen. In de negende minuut was er een kopbal van Nathan Silië die net over het doel van Xerxes ging maar het wachten was toch op een doelpunt van de gasten uit Rotterdam.

Dat doelpunt kwam er ook. In de 17e minuut was er opnieuw een uitstekende redding van Siggy Schutte maar uit de rebound scoorde Bruce van Genderen. In de uitwedstrijd had De Zwerver met 5-1 verloren en velen vreesden voor een zelfde uitslag. Toch bleek De Zwerver mentaal sterker te zijn geworden. Ondanks de druk van Xerxes bleef De Zwerver verdediging met opnieuw Austen Zwaal en Nathan Silië in het centrum overeind. Geassisteerd door de jonge Jasper Struijs, Tom Ferier en Jorie Bieren kregen men meer grip op hun tegenstanders. Vooral Jorie Bieren had zijn handen vol aan de behendige  en gevaarlijke Wembley Paulino maar deed dat goed.

Na een gevaarlijke vrije trap van Redouan El Akchaoui in de 19e minuut was het in de 25e minuut dat De Zwerver onverwachts gelijk maakte. Een vloeiende aanval kwam terecht bij Rik Verloop. De passeerde 2 tegenstanders en vanaf de achterlijn zetten hij de goed doorgelopen Youssef Lamrid vrij voor het doel en deze maakte geen fout. De Stand 1-1 verscheen op het scorebord. Wel tegen de verhouding in maar ondanks het overwicht van Xerxes was het toch ook De Zwerver dat goed overeind bleef. Redouan El Akchaoui schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast en in de laatste minuut van de eerste helft  was het de hard werkende en goed spelende Rik Verloop die op een pass van broer Stef in het zijnet schoot. Toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Verduijn voor de rust blies was De Zwerver niet ontevreden met de gelijke stand.

In de tweede helft was er een ander beeld. De Zwerver bleef makkelijker overeind tegen Xerxes en er kwamen aan beide kanten kansen. Eerst was het Xerxes dat drie corners achter elkaar mocht  nemen in de 48e minuut maar keeper Siggy Schutten bleef soeverein overeind bij hoge ballen. Maar De Zwerver nam steeds meer het heft in handen. Trainer Joery van der Waal had de beschikking over een sterke bank die hij dan ook benutte. Glenn Weijts kwam in het veld voor Youssef Lamrid. In de 58e minuut was het Glenn die na voorbereidend werk van Rik Verloop hard over schoot. Het bleef voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd met twee voetballende ploegen die beide voor de winst gingen.

In de 64e minuut was het opnieuw Bruce van Genderen van Xerxes die een goede kans niet kon benutten. Een paar minuten later kwamen Jesper Kusters (voor Redouan El Akchaoui) en Jermain Bebrout (voor Rik Verloop) in het veld om de aanval te versterken. De Zwerver ging vol voor de winst in deze wedstrijd. De op het middenveld zwoegende aanvoerder Lucas Adelino kreeg een kans na een overstapje van Glenn Weijts maar zag zijn schot door de uitstekende keeper van Xerxes Ferry Hagendijk gestopt worden.

Robin Lodder kwam nog in het veld voor de moegestreden Jorie Bieren in de 78e minuut. Nadat in de 81e minuut opnieuw keeper Siggy Schutte uitstekend had gered was het slot voor De Zwerver. Een schot van Glenn Weijts werd door keeper Hagendijk met een katachtige reactie nog net tot corner getikt. Uit die corner werd Stef Verloop onreglementair ten val gebracht maar scheidsrechter Verduijn zag er geen strafschop in. Vlak daarna blies hij voor het einde van de wedstrijd en waren veel Zwerver mensen toch opgelucht omdat het in de afgelopen wedstrijden vaak in de laatste minuten verkeerd afliep.

Opstelling : Siggy Schutte, Jasper Struijs, Tom Ferier, Nathan Silië, Austen Zwaal, Jorie Bieren (Robin Lodder), Lucas Adelino, Redouan El Akchaoui (Jesper Kusters), Stef Verloop, Youssef Lamrid (Glenn Weijts, Rik Verloop (Jermain Bebrout)

Klik op De Zwerver voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Zwerver voor meer informatie over de club.